Barcelona

Mas replica les crítiques contra Puig demanant fins quan s'ha de permetre als indignats acampar en un espai públic

El president Artur Mas ha qüestionat fins quan s'ha de permetre que un col·lectiu ocupi indefinidament un espai públic, en referència als indignats acampats. Mas ho ha dit al Parlament en resposta a les crítiques de l'oposició, que li ha demanat la destitució del conseller Felip Puig per la càrrega policial a la plaça Catalunya. Els diputats del PSC, d'ICV-EUiA, ERC i Solidaritat han considerat que el conseller d'Interior hauria de plegar per actuar amb "autoritarisme" ordenant una "acció injustificada", i per la mala imatge donada al món, després que el mateix Consell d'Europa ha decidit investigar els fets. El conseller d'Interior, Felip Puig, s'ha defensat assegurant que els aldarulls els van començar alguns dels concentrats.

Actualitzat
L'oposició ha demanat a Mas la dimissió o destitució de Felip Puig al Parlament en la sessió de control d'aquest dimecres. Tant el PSC com ICV-EUiA, ERC i Solidaritat han demanat que el conseller d'Interior deixi el càrrec després de l'actuació de divendres contra els indignats.

En resposta, Felip Puig ha tornat a defensar l'actuació dels Mossos amb els arguments donats els darrers dies, mentre que el president Mas ha concedit que si bé "és molt difícil trobar els equilibris justos" no és cert que tots els indignats actuessin de forma pacífica.

Mas ha conclòs la seva defensa a Puig llançant aquesta pregunta: "És admissible que determinats grups facin seus espais públics de manera indefinida?".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut