Barcelona

Laporta diu que el seu "sí" als pressupostos no implica que ERC faci el mateix

El Diputat de Democràcia Catalana, Joan Laporta, ha negat a "El matí de Catalunya Ràdio" un acostament a ERC i ha assegurat que el seu vot a favor dels pressupostos pel 2011 que va aprovar ahir el govern no està vinculat a la seva coalició amb els republicans a l'Ajuntament de Barcelona. Laporta ha comentat que el seu vot favorable als comptes no implica que ERC hagi de fer el mateix. De moment, els republicans mantenen que no hi volen donar suport, però es donen 10 dies de marge.

Actualitzat
El lider de Democràcia Catalana, Joan Laporta, ha negat a "El matí de Catalunya Ràdio" un acostament a Esquerra Republicana de Catalunya, i ha assegurat que el seu "sí" als pressupostos, que va aprovar ahir el govern i que es votaran al Parlament a mitjans de juny, no està vinculat a la seva coalició amb ERC a l'Ajuntament de Barcelona.

Laporta ha comentat que la coalició Unitat per Barcelona s'adscriu únicament al consistori barceloní i per això el seu vot favorable als comptes no implica que ERC hagi de fer el mateix. "Esquerra és lliure de decidir, igual que Democràcia Catalana, és lliure de decidir que és millor per a Catalunya i per als ciutadans de Catalunya". Joan Laporta ha afirmat que la seva decisió no ha estat condicionada per afavorir Esquerra Republicana.

El vot favorable de Laporta converteix ERC en formació clau per a l'aprovació dels comptes del govern, perquè amb la seva abstenció ja podrien tirar endavant. L'expresident del Barça ha reiterat que dóna suport als pressupostos perquè els troba coherents, i perquè es continua reclamant a Madrid el pagament dels 1.450 milions d'euros del fons de competitivitat.

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut