Sant Joan Despí

Felip Puig: "Mai he volgut desallotjar els indignats. Mai, fins ara"

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha insistit a defensar l'actuació policial "de neteja" a la plaça Catalunya i ha tornat a negar que fos per desallotjar els indignats. Puig ha dit en declaracions a "Els matins" de TV3 que "mai he volgut desallotjar els acampats. Mai, fins ara", i ha afirmat que la intervenció policial es va preparar perquè tenien informacions que grups violents volien aprofitar les celebracions del Barça per distorsionar l'acampada i calia retirar-ne els elements perillosos. Sobre les càrregues policials, Puig ha dit que van arribar tres hores i mitja després de l'inici de la intervenció i només quan "es van esgotar al límit totes les vies de fer-ho d'una manera pacífica". I pel que fa a la idoneïtat del dia i l'hora escollida, ha considerat que si s'hagués fet de nit "haurien dit que ho fèiem amb nocturnitat i traïdoria".

Actualitzat
Puig ha explicat que no li ha agradat el tractament en els mitjans de comunicació de l'actuació dels Mossos, tot i que ha negat haver dit que s'hagi donat una informació esbiaixada o que estigui proposant algun tipus de control sobre la tasca informativa. I ha tornat a defensar la iniciativa de col·locar càmeres als cascos dels agents per mostrar el que pateixen els mossos i que normalment no es mostra.

Informacions distorsionades i falses


El conseller d'Interior ha insistit que han corregut informacions interessades de l'operació perquè "s'ha arribat a dir que un ferit havia estat operat a vida o mort amb la melsa destrossada i era fals, i també han corregut imatges distorsionades sobre les càrregues".

A més, ha posat en dubte que qui va escriure al seu mur del Facebook: "Lo mío ha sido como estar en una pastelería y no poder comer ni un trocico de pastel... tanto hijo de puta y ni una colleja he podido dar" sigui realment un membre de la Guàrdia Urbana, tal com ha sortit publicat en alguns mitjans. El conseller ha afegit que també han corregut missatges escrits al Twitter per suposats Mossos d'Esquadra i que després s'ha comprovat que en cap cas els comptes pertanyien a agents.

L'operatiu muntat

Puig s'ha refermat que l'actuació no es va pensar com un desallotjament i diu que si s'ha entès així és perquè "ens ha fallat la política de comunicació", alhora que s'ha tornat a queixar de la manca d'interlocutors per part dels indignats per dialogar-hi abans i durant l'actuació policial de divendres.

Sobre la idoneïtat de l'hora i el dia escollits, ha considerat que si s'hagués actuat de matinada "haurien dit que ho fèiem amb nocturnitat i traïdoria. Sempre ens haurien criticat".

El conseller ha dit que "al final vam aconseguir l'objectiu proposat: eliminar el risc que elements dels acampats fossin perillosos", i ha considerat un "dany col·lateral" que l'operació policial hagi provocat que el moviment hagi revifat.

Puig ha reiterat que l'actuació per retirar el material perillós es va fer "davant del problema potencial de seguretat ciutadana" que plantejava que "uns energúmens" actuessin aprofitant l'avinentesa de la celebració de la Champions i ha negat que no es fes abans per les eleccions perquè no convenia.

D'altra banda, Puig ha negat que els Mossos no anessin identificats, i ha dit que era l'armilla de protecció que duien que no ho deixava veure.

Finalment, el conseller ha dit que "els èxits dels Mossos són dels Mossos,  i els possibles errors els assumiré jo. Aniré al Parlament, però no envoltat d'uniformes".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut