Imatge de la Bastilla amb els indignats (Foto: Reuters)
Milers de persones s'han concentrat a la Bastilla en solidaritat amb els indignats. (Foto: Reuters)
París

Desallotjats els manifestants que s'havien concentrat a la plaça de la Bastilla a París en solidaritat amb les acampades dels indignats

Més d'un miler de persones, més de 3.000 segons els assistents, que estaven concentrades a la plaça de la Bastilla de París des de les dues del migdia de diumenge en solidaritat amb les acampades dels indignats han estat desallotjades per la policia. Els indignats a França havien iniciat la seva protesta contra "l'atur, la inseguretat i la corrupció", el que han batejat com a "Frenchrevolution", i han adoptat el mateix lema que les acampades de "Democràcia real, ja!", traduint-lo al francès, "Une démocratie réelle maintenant!". La policia, que s'havia apropat fins a la zona, i vigilava els indignats en la distància, ha decidit actuar i desallotjar-los cap a les nou del vespre en veure que tenien intenció de quedar-s'hi a passar la nit.

Actualitzat
La policia francesa ha desmuntat les tendes de campanya, ha fet sortir de la plaça els grups de manifestants i, segons fonts presencials, hauria carregat contra els manifestants amb violència i hauria fet servir gasos lacrimògens per desfer la concentració.

Des que van començar les acampades el 15-M, ja hi havia hagut diverses convocatòries, però la d'aquest diumenge ha estat la més multitudinària, i s'ha fet, sobretot, en suport a l'acampada de Barcelona. Al llarg de tot el dia s'havien cridat consignes de suport i s'ha cantat "L'estaca". Els concentrats s'havien organitzat en comissions per distribuir-se les tasques i sembla que un grup de manifestants tenia la intenció de quedar-s'hi a passar la nit i iniciar una acampada a la plaça, just davant de les escales de l'Òpera de París.

En aquest emblemàtic escenari de la Revolució Francesa s'han vist al llarg de tot el dia pancartes on es podien llegir paral·lelismes amb el maig del 68, el moviment d'estudiants que van iniciar els estudiants francesos: "Maig 1968 demanant l'impossible, el maig de 2011 serà aconseguir l'impossible". Els manifestants han fet parlaments i han creat comptes oficials de Twitter i Facebook il·lustrant la "frenchrevolution", @acampadaparis i @democratiereel.

Aquesta acampada s'inicia precisament quan a Barcelona i Madrid s'està debatent la continuïtat i les maneres de donar forma a la feina iniciada pels indignats.

Anar al contingut