Un home porta en braços les restes d'un dels nens morts en el bombardeig a Helmand. (Foto: EFE)
Un home porta en braços les restes d'un dels nens morts en el bombardeig a Helmand. (Foto: EFE)
Kabul

Acusen l'OTAN de matar catorze civils en un bombardeig al sud-oest de l'Afganistan

L'Aliança Atlàntica ha tornat a matar per error civils afganesos en una operació contra la insurgència. El bombardeig dels avions de l'OTAN ha acabat amb la vida de catorze persones innocents, segons informen les autoritats del país. Els fets han passat al sud-oest de l'Afganistan, al districte de Nawzad, a la província de Helmand, durant una operació contra la insurgència que estava atacant la base nord-americana de Salam Basar. Els soldats de la missió internacional han demanat suport aeri. Els avions de l'OTAN han atacat per error dues cases i han matat dues dones i dotze nens. Hi ha sis ferits més.

Actualitzat
No és el primer cop que l'OTAN mata civils en bombardejos equivocats. El president de l'Afganistan, Hamid Karzai, ha reclamat públicament i diverses vegades a l'Aliança Atlàntica que compensi el mal que ha fet i que no ataqui més civils.

L'Aliança Atlàntica assegura que obrirà una investigació.

Vint policies morts i 18 civils

Dijous, en una altra operació de l'OTAN, van morir divuit civils i vint policies al nord-est de l'Afganistan, a la província del Nuristan. Les forces de l'Aliança Atlàntica van confondre les víctimes amb milicians talibans durant una operació contra la insurgència. També hi van morir trenta talibans. Segons el governador de la zona, els insurgents haurien fet servir els civils d'escuts humans.
Anar al contingut