Lliga de Campions

El Barça derrota el Manchester United i conquereix la quarta Champions de la seva història a Wembley (3-1)

El mític estadi de Wembley ha coronat el Barça de Pep Guardiola com el millor equip d'Europa. Els blaugranes han derrotat el Manchester United en una final sublim i han conquerit la quarta Champions de la seva història, la tercera en els últims cinc anys. Després d'un inici dubitatiu, el Barça s'ha avançat per mitjà de Pedro, però Rooney, amb un gol que no hauria d'haver pujat al marcador per un fora de joc de Giggs, ha fet l'empat a un. En la represa, el Barça ha fet una autèntica exhibició de futbol i s'ha acabat imposant amb gols de Messi, el primer que marca a Anglaterra, i Villa, que ha trencat la seva sequera en el millor escenari possible. Dinou anys després, Wembley ha tornat a ser blaugrana.

Actualitzat
Pep Guardiola ha apostat per l'onze de gala amb una única sorpresa. Abidal, només 72 dies després de ser operat d'un tumor al fetge, ha estat titular i Puyol s'ha quedat a la banqueta. Alex Ferguson, per la seva banda, ha tret el seu equip més ofensiu en una clara declaració d'intencions. El duel entre els dos millors conjunts d'Europa ha començat amb un guió inesperat. El Manchester United ha sortit amb molta intensitat, pressionant la sortida de la pilota blaugrana, i ha sorprès un Barça més nerviós del que és habitual.

Sense la possessió de l'esfèrica, els blaugranes han patit més del compte davant un rival més endollat. En un començament molt similar al de la final de fa dos anys a Roma, al Barça li ha costar entrar en la dinàmica habitual. Han estat uns primers 10 minuts angoixants, inesperats, però quan els blaugranes s'han espolsat de sobre els nervis, s'han convertit en l'equip amo i senyor sobre la impecable gespa londinenca.

El Barça s'ha avançat en el minut 27 amb un gol de Pedro, un futbolista que sempre apareix en les cites importants. Xavi ha fet una gran passada per al jugador canari, que ha enganyat Van der Sar per obrir el marcador i ha provocat l'esclat d'eufòria dels 20.000 seguidors presents a les graderies de l'estadi de Wembley.

Tot semblava sota control, però l'alegria blaugrana ha durat ben poc. Superada la mitja hora de joc, ha arribat l'empat del Manchester United. Rooney ha aprofitat una errada blaugrana per fer una paret amb Chicharito Hernández i ha col·locat a pilota a l'escaire de la porteria de Valdés. Un gol que no hauria d'haver pujat al marcador perquè hi havia fora de joc de Ryan Giggs en la jugada, però l'àrbitre, l'hongarès Kassai, no l'ha invalidat.

El cop no ha canviat gens l'esquema del Barça. Fidels al seu estil, els blaugranes s'han tornat a apoderar del control del joc i, poc abans del descans, Messi hauria pogut tornar a avançar el Barça, però no ha arribat per un pam a rematar la centrada de la mort de Pedro.

Exhibició blaugrana

La segona meitat no ha tingut res a veure amb els primers 45 minuts. Des del principi, el Barça s'ha abocat a l'atac i ha passat per sobre d'un Manchester impotent per aturar l'allau de joc blaugrana. L'exhibició del Barça ha tingut un nom propi, el de Leo Messi. El millor jugador del món ha aparegut en el moment precís i ha obert el camí cap al títol fent el 2-1 en el minut 54 amb un xut des de fora de l'àrea, el seu primer gol en territori anglès.

Lluny de conformar-se, el Barça ha seguit pressionant un rival completament desbordat i, en el minut 69, ha arribat la sentència definitiva. Villa ha trencat la seva interminable sequera amb un xut impressionant que ha netejat les teranyines de l'escaire de Van der Sar. Un gol que ha desfermat l'eufòria blaugrana i que ha deixat el United absolutament enfonsat. Els homes d'Alex Ferguson ja no s'han aixecat d'aquest cop definitiu i han acabat rendits davant l'enorme superioritat d'un Barça històric.