Madrid

Rubalcaba confirma que es presentarà a les primàries per optar a ser el candidat del PSOE a les generals

Alfredo Pérez Rubalcaba es presenta a les primàries del PSOE. El vicepresident del PSOE ho ha confirmat durant la seva compareixença davant del comitè federal del partit socialista amb un clar i contundent: "Compteu amb mi i a totes." D'aquesta manera, Rubalcaba posa fil a l'agulla a la seva candidatura per optar a ser el candidat del PSOE a les eleccions generals del 2010 i accepta així la proposta del president Zapatero i els barons socialistes que han assegurat que "és el millor candidat possible".

Actualitzat
"Ho faré per tres coses: per les meves idees, per la gent i pels militants, als quals he vist i sé que ho estan passant malament." D'aquesta manera, el vicepresident del PSOE i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha confirmat el que els rumors apuntaven des de feia setmanes: es presentarà a les primàries per optar a ser el candidat del PSOE a les generals del 2012. Una decisió que arriba després de la retirada de la ministra de Defensa, Carme Chacón, de la cursa pel lideratge del partit, i de l'aposta personal de Zapatero i dels barons socialistes per la seva candidatura.

Canvis en el projecte de partit i aposta per l'estat del benestar

Durant el seu discurs, Rubalcaba ha volgut demostrar el seu agraïment a tot el partit, un partit que, segons ha dit, "m'ho ha donat tot i ara em dóna la confiança per fer alguna cosa encara més important". En aquest sentit, el vicepresident del PSOE ha remarcat que després de 37 anys al partit, "continuo estant a la vostra disposició" i que per això "em presento" només amb una condició "que tingueu tantes ganes de guanyar com jo i que tingueu la determinació per fer-ho i la confiança que guanyarem".

D'altra banda, l'encara ministre de l'Interior s'ha mostrat convençut que el seu és un partit que "no vol derrotes dignes, sinó victòries democràtiques" i ha remarcat la necessitat de plantejar-se canvis per aconseguir recuperar la confiança dels electors "perquè el país no és el mateix i nosaltres tampoc ho podem ser".

Agraïment al partit i a Zapatero

Rubalcaba ha aprofitat la seva compareixença per agrair el suport dels barons del partit i, sobretot, el del president Zapatero. En aquest sentit, i amb un toc d'humor, ha assegurat que li agraeix "que hagi aclarit que jo vaig córrer els 100 metres en menys d'onze segons" i ha afegit que el president del govern és "un corredor de fons i ho ha demostrat, amb moltes coses". Segons Rubalcaba "el temps et donarà la raó, perquè hi ha reformes que en el moment costen molt d'explicar però que s'han de fer".

El procés de primàries

Si les especulacions es confirmen i finalment cap altre candidat es presenta a les primàries socialistes, Rubalcaba serà proclamat candidat del PSOE a les eleccions generals el proper 18 de juny. A partir d'aquest dissabte, i fins al proper 15 de juny, queda obert el procés de primàries perquè els candidats que hi vulguin concórrer s'hi inscriguin. Després, es proclamaran els candidats provisionals, s'obrirà un termini per presentar recursos i, finalment, el dia 18 de juny es farà la proclamació definitiva.

Un procés que sembla que no caldrà esgotar, perquè el partit ha presentat Rubalcaba com a única opció possible de cara a les eleccions generals del 2012.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut