Els indignats de la Puerta del Sol de Madrid (Foto: Reuters)
Els indignats de la Puerta del Sol de Madrid (Foto: Reuters)
Madrid

La Comunitat de Madrid demana a Interior que desallotgi la Puerta del Sol

Els indignats de la Puerta del Sol fan costat als de la plaça de Catalunya i segueixen al minut el que passa a Barcelona. El conseller de Presidència, Justícia i Interior de la Comunitat de Madrid, Francisco Granados, ha demanat al Ministeri de l'Interior i a la delegació del govern que comencin a desallotjar els acampats a la plaça del Sol. I és que, segons diu, "s'ha trencat l'Estat de dret i s'ha vulnerat la llibertat de circulació entre persones". Els empresaris i comerciants de Madrid també han reclamat una "urgent i definitiva" actuació d'Interior per resoldre el que han titllat d'"ocupació".

Actualitzat
La comunitat de Madrid creu que el moviment del 15-M a la Puerta del Sol "perjudica greument" els interessos de molts comerciants de la zona que "han posat les seves il·lusions en les seves empreses, que inverteixen a Madrid, que creen feina i que estan desemparats per la inacció del govern espanyol". I ha afegit: "No pot ser que una ciutat es trobi segrestada per senyors que no saben el que reivindiquen i no respecten ni tan sols l'Estat de dret". Per això, han demanat a Interior que desallotgin la Pureta del Sol.

Tot i reconèixer que els populars de Madrid compartien "algunes reivindicacions" que aquest moviment defensava "durant els primers dies" de la seva lluita, creu que ara "la cosa ha degenerat" i les premisses ja no són les mateixes.

Per la seva banda, el president del CEIM Confederació de Madrid-CEOE i de la Cambra de Comerç de Madrid, Arturo Fernández, ha reclamat una "urgent i definitiva" actuació del Ministeri de l'Interior per resoldre la situació creada per l'acampada il·legal a la Puerta del Sol, que ha titllat d'"ocupació". "Els comerciants de Madrid ja no poden aguantar més. La seva situació és insostenible. Si les autoritats del Ministeri de l'Interior no adopten una solució immediata, els empresaris de Madrid ens veurem obligats a recórrer als instruments que ens dóna la llei perquè el govern de la nació es vegi obligat a complir-la", ha sentenciat.

I ha titllat de "paradoxal" que en altres llocs de l'estat hi hagi desallotjaments de les places "il·legalment ocupades i a la capital d'Espanya no passi res".

A més, el col·lectiu de comerciants, empresaris i autònoms de la Puerta del Sol, que engloba 25.000 persones en conjunt, estan indignats per la que consideren "desastrosa imatge que es dóna de Madrid i d'Espanya" a tot Europa i arreu del món per la "insalubritat" de l'acampada, que, diuen, "s'ha convertit en un poblat de barraques".

Mentrestant, els indignats de la Puerta del Sol han fet costat als de la plaça Catalunya. A l'acampada de Madrid esperen l'assemblea de diumenge per decidir si marxen o continuen la protesta. Diuen que no volen donar una data concreta al govern, perquè això és una lluita i no un circ. A més, s'han sumat a la convocatòria de protesta a les set pel desallotjament de la plaça Catalunya.
Anar al contingut