Lleida

La policia desallotja per la força l'acampada de Lleida

Una trentena d'agents dels Mossos han intervingut a Lleida, a l'acampada de la plaça Ricard Viñes, amb l'objectiu oficial de deixar pas a les tasques de neteja. Hi ha hagut moments de molta tensió entre les set i les vuit del matí, ja que els indignats s'han negat a marxar i els agents han fet un desallotjament forçós en què els acampats han rebut alguns cops. Una cinquantena d'acampats han estat desallotjats de la plaça. L'operació s'ha saldat amb dues persones detingudes que ja han estat posades en llibertat després de declarar.

Actualitzat
Els Mossos han desmantellat el campament que tenien muntat els indignats des de fa vuit dies a Lleida, a la plaça Ricard Viñes. La majoria de concentrats, una cinquantena de persones, han estat desallotjats, després d'alguns enfrontaments entre la policia i els acampats que han acabat suposant la detenció de dos indignats. Les brigades de neteja han accedit a la plaça i l'han ruixat amb mànegues.

Els indignats desallotjats s'han dirigit cap a la comissaria dels Mossos per continuar l'assemblea que estaven celebrant. A més, han convocat una nova concentració a la plaça Ricard Viñes a les vuit del vespre.

Per part de la policia s'ha insistit que si els indignats es volen quedar a la plaça fins diumenge en condicions normals ho podran fer, però que les condicions de salubritat a la plaça començaven a ser "força deplorables".

Calma a Girona i Tarragona

Pel que fa a Girona, a la plaça Catalunya hi ha calma. Al tendal central de la plaça esmorzaven a primera hora del matí alguns dels indignats que hi han passat la nit i també hi havia gent dormint encara, sense presència policial.

L'acampada a Tarragona continua també sense novetat. Hi ha unes 30 persones que s'estan a la plaça de la Font, on està prevista una assemblea a les vuit del vespre.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut