S'investiguen irregularitats en cinc operacions entre 2008 i 2012
S'investiguen irregularitats en cinc operacions entre 2008 i 2012
Madrid

Telefónica presenta un ERO que afectarà 8.500 treballadors, 2.900 més dels previstos inicialment

Telefónica ha presentat al Ministeri de Treball un expedient de regulació d'ocupació per a un màxim de 8.500 treballadors de la telefonia fixa durant els propers cinc anys, la qual cosa suposa al voltant del 25% de la plantilla. Segons fonts de la negociació, en els últims dies hi ha hagut trobades entre la direcció i els sindicats, i aquest dimecres s'ha celebrat una reunió al Ministeri de Treball en què s'ha discutit la memòria ques'ha lliurat a l'autoritat laboral per començar les negociacions.

Actualitzat
El president de Telefónica d'Espanya, Guillermo Ansaldo, va anunciar a mitjans d'abril la intenció de la companyia de reduir un 20% la plantilla en un període de tres anys, però l'interès dels sindicats de vincular l'expedient als cinc anys ha fet que s'ampliï a aquest termini. Com en anteriors ERO, aquest serà de caràcter voluntari, és a dir, que suposa que els 8.500 treballadors són el màxim d'afectats. L'expedient no es dirigeix a cap col·lectiu concret i no serà discriminatori.

Segons aquestes fonts, Telefónica justificarà l'ERO per l'existència de causes econòmiques, fonamentalment, però també per motius d'organització, tecnològics i de producció. Segons sembla, també inclourà en la memòria que operadors de la competència, com France Telecom i Deutsche Telekom han rebut ajudes els últims anys, gràcies a la participació que França i Alemanya, respectivament, tenen en el seu capital.

La memòria també recollirà la intenció de la companyia de continuar invertint a Espanya i un pla social amb mesures de reubicació funcional i de creació de llocs de treball per a un determinat nombre de treballadors que s'acullin al pla.

L'últim expedient de regulació d'ocupació de Telefónica es va presentar per a 15.000 treballadors i, finalment, va ser subscrit per a 13.500.
Anar al contingut