Girona

El recompte deixa ERC sense cap regidor a l'Ajuntament de Girona

A petició d'Esquerra Republicana, la Junta Electoral ha obert tots els sobres dels vots que es van declarar nuls a la ciutat de Girona. La intenció dels republicans era trobar els dos vots que els van deixar sense representació a l'Ajuntament, en detriment de la CUP, que hauria perdut el tercer regidor. Però no ho han aconseguit. Encara que els han validat tres vots que havien passat per nuls també han augmentat els vots en blanc. Segons els càlculs, per cada 20 nous vots en blanc que es validen, ERC necessita un vot més per aconseguir representació. Els republicans ja han anunciat que recorreran la decisió perquè entenen que s'han computat vots en blanc que no s'haurien de considerar vàlids.

Actualitzat
Dins dels sobres, s'hi han trobat un ampli anecdotari: fotos, butlletes esparracades, missatges escrits a mà, paper de vàter o propaganda de supermercat. De fet, el primer dels vots que s'ha donat per vàlid a Esquerra Republicana anava acompanyat d'una fotografia del sacerdot Escrivà de Balaguer. Com que la butlleta estava intacta, finalment s'ha comptabilitzat. La Junta ha anat estudiant cas per cas i sempre ha optat per fer prevaldre la intenció del votant.


El recompte de vots definitiu a Figueres fa que el PSC perdi un altre regidor, que va a parar a ERC

El recompte de vots definitiu a Figueres ha modificat els resultats. Un error a l'hora de passar les dades, que ara s'ha corregit, ha fet que els socialistes perdessin un altre regidor i només en quedessin dos al consistori. El regidor que ballava ha anat, finalment, a parar a ERC, que d'aquesta manera empata amb els socialistes. Les dades de l'escrutini definitives, que s'han tornat a revisar, ja s'han enviat a la Junta Electoral Central, que serà qui les haurà de ratificar en el termini d'entre una setmana i deu dies. A la capital de l'Alt Empordà, la victòria de CiU va ser aclaparadora i la federació va fer història obtenint majoria absoluta.


El PP disputa un regidor a CiU a Barcelona per una diferència de 113 vots

El quinzè regidor de CiU a Barcelona podria passar a ser el novè del PP si aquest partit aconsegueix 113 vots en el recompte de paperetes que ha sol·licitat. El quinzè regidor nacionalista, que correspon a Elena Turalló, va ser adjudicat a CiU perquè tenia la resta de vots més gran, que, d'acord amb el mètode d'Hondt, era d'11.601 vots. El següent quocient és el del PP, amb 11.589 vots, només dotze menys, però necessita sumar 113 vots perquè aquesta resta, després de dividir-ho cada vegada que suma un regidor, li doni una xifra més gran que la de CiU.

Fonts del PP han informat que aquest dijous es farà el recompte per veure si s'han produït errors i comprovar si poden esgarrapar aquests 113 vots que necessitarien per quedar-se el regidor de CiU i sumar el novè regidor.

De la seva banda, Unitat per Barcelona (ERC+DC+Rcat) també ha sol·licitat el recompte dels seus vots perquè ha comprovat que en diverses taules electorals les seves paperetes s'han apuntat equivocadament a la casella del Partit Republicà.

Segons ha explicat el president del grup municipal d'ERC a Barcelona, Jordi Portabella, el partit independentista ja ha recuperat uns 200 vots escrutats erròniament i, si arribés a aconseguir-ne 300 més, encara podrien aspirar a recuperar el seu tercer regidor a costa del quinzè de CiU, tot i que no hi confien perquè el PP és més a prop a la resta d'Hondt.

Fonts de CiU han reconegut que la diferència de vots per a l'adjudicació de l'últim regidor és estreta, però que el recompte no els traurà el quinzè regidor. També han confirmat que el PP ha sol·licitat el recompte, però confien que no es produeixi una impugnació que endarreriria la constitució del nou consistori i la presa de possessió de Xavier Trias com a alcalde.
Anar al contingut