Rigau, als estudis de Catalunya Ràdio
Rigau, als estudis de Catalunya Ràdio
Barcelona

Rigau no dóna per tancat el nou calendari escolar i es mostra disposada a dialogar

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, es mostra disposada a dialogar sobre la proposta de calendari escolar i no dóna com a definitiva la data del 7 de setembre per començar el curs. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Rigau ha assegurat que escoltaran tothom, després de rebre les crítiques dels sindicats de professors i les associacions de pares. Irene Rigau reconeix, però, que en aquesta qüestió és difícil acontentar totes les parts.

Actualitzat
"Nosaltres veiem i posem de manifest que aquesta insatisfacció fa que no hi hagi fórmules felices. Nosaltres adoptarem la fórmula que generi més acord i que garanteixi els 175 dies lectius. Per a nosaltres és una qüestió de principis".

Les associacions de pares i els sindicats de professors demanen que el curs comenci el 12 de setembre i no el 7, com planteja el Departament d'Ensenyament.

Els 7 dies de festa de lliure elecció que proposa el govern tampoc no agraden als sindicats. Dimarts de la setmana que ve, el Consell Escolar haurà d'emetre un dictamen sobre la proposta de calendari que ha fet el departament.

Tot plegat, després que Rigau anunciés que la setmana blanca escolar desapareixeria definitivament el curs que ve per la impossibilitat de la Generalitat de fer-se càrrec de la despesa que generava. No obstant, aleshores la consellera d'Ensenyament va reconèixer que la millor opció per l'actual curs escolar era optar per una opció mixta i no eliminar-la completament sense consultar-ho als centres educatius.
Anar al contingut