L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal
L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, candidat a la presidència d'UDC.
Vic

Vila d'Abadal es planteja deixar l'alcaldia de Vic després de l'ascens de Plataforma per Catalunya

L'actual alcalde de Vic i guanyador de les eleccions de diumenge passat, Josep Maria Vila d'Abadal, s'ha pres unes vacances per tal de reflexionar sobre el seu futur. Vila d'Abadal, al capdavant de la llista de CiU, va revalidar els 8 regidors aconseguits el 2007, però l'ascens de Plataforma per Catalunya, que va guanyar un edil, podria fer-li replantejar el seu futur polític. Durant la campanya electoral, el candidat de CiU s'havia marcat com a objectiu que la formació xenòfoba no augmentés la representació al consistori.

Actualitzat
L'augment de Plataforma per Catalunya (PxC) arreu del país en les eleccions del 22 de maig ha fet trontollar el paisatge polític català. A la ciutat on la formació xenòfoba ha obtingut uns millors resultats, Vic, Josep Maria Vila d'Abadal estaria sospesant la possibilitat de renunciar al càrrec, tot i haver guanyat els comicis.

Durant la campanya electoral, Vila d'Abadal havia dit que plegaria de l'alcaldia si PxC millorava els resultats de fa quatre anys. El partit xenòfob, liderat a la capital de l'Osona per Josep Anglada, ha aconseguit 147 vots més que el 2007 i es consolida com a segona força de la ciutat, amb un regidor més que en aquesta legislatura. Aquesta progressió va "doldre" molt Vila d'Abadal, segons fonts de la federació. Tot i això, aquestes fonts s'han mostrat convençuts que no deixarà l'alcaldia.

L'actual alcalde de Vic ha comentat aquesta possibilitat de renunciar al president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que ha intentat convèncer-lo que no és el moment d'abandonar l'alcaldia, sinó de continuar el seu projecte per a Vic. Curiosament, fa unes setmanes Vila d'Abadal havia qüestionat la continuïtat de Duran com a líder d'Unió.

En les eleccions de diumenge, CiU va mantenir els vuit regidors i Plataforma per Catalunya va augmentar la seva representació de quatre a cinc. A més, al consistori vigatà hi ha la CUP amb dos regidors, el PSC i Esquerra també amb dos cadascun, i un representant d'Iniciativa i un altre de Solidaritat.
Anar al contingut