El brot de bactèria intestinal s'extèn per Alemanya.
El brot de bactèria intestinal s'extèn per Alemanya.
Berlín

El brot d'un bacteri intestinal a Alemanya causa dues víctimes mortals

A Alemanya una epidèmia causada per un bacteri intestinal ja ha causat dues víctimes mortals. Hi ha 300 casos confirmats de contagi, 40 dels quals es troben en estat greu. Els responsables sanitaris investiguen quin és el focus del brot.

Actualitzat
L'epidèmia pel bacteri intestinal "Escherichia coli" (concretament, la soca O157:H7) s'estén per tot Alemanya i ja ha causat dues víctimes mortals. S'han detectat més de 300 casos de contagi, i 40 d'aquests malalts es troben hospitalitzats en estat greu.

La primera víctima mortal ha estat una dona de 83 anys a Hannover. Aquesta epidèmia afecta sobretot dones i nens, i es caracteritza perquè és resistent als antibiòtics i, per tant, és difícil trobar-hi un tractament.

Els malalts estan afectats d'una síndrome hemoliticourèmica que causa insuficiència renal, un tipus d'anèmia, defectes de coagulació i té afectacions neurològiques variables, entre altres símptomes.

Els responsables sanitaris investiguen d'on prové el focus del bacteri. L'Institut Robert Koch de Berlín ha informat que l'origen del contagi podria ser el consum de certes verdures, productes lactis o carns semicrues, ja que creuen que la cocció mata el bacteri. L'institut creu que aquests aliments podrien estar contaminats per fems líquids que s'utilitzen d'adob, però encara no l'han identificat i, per tant, pot continuar actiu.

Els primers casos detectats se situaven al nord d'Alemanya, però actualment  ja s'han detectat en molts lands del sud.
Anar al contingut