La cap de llista a Girona, Blanca Palmada, en un míting amb Ridao i Puigcercós (Foto: ACN)
La cap de llista a Girona, Blanca Palmada, en un míting amb Ridao i Puigcercós (Foto: ACN)
Girona

ERC, a dos vots d'obtenir representació a l'Ajuntament de Girona

Els mals resultats d'Esquerra Republicana en les eleccions municipals han estat especialment sonats a la ciutat de Girona, on tradicionalment treia molts vots. En la legislatura anterior, hi tenia quatre regidors, però ara, si el recompte definitiu no canvia les coses, Esquerra es quedarà fora del consistori. La cap de llista, però, Blanca Palmada, s'ha quedat a únicament dos vots d'aconseguir l'acta de regidora.

Actualitzat
Aquest dimecres la junta electoral de la zona revisarà l'escrutini per contrastar les dades que ha donat el Ministeri amb les actes de les meses electorals. És l'única esperança que li queda a Esquerra per ser present al consistori gironí.

Si finalment el recompte donés dues paperetes a Esquerra, Blanca Palmada entraria com a regidora en detriment de la CUP, que es quedaria amb dos regidors en lloc de tres. Carles Bonaventura quedaria fora, doncs, del consistori.

A Figueres, el recompte canvia els resultats

El recompte de vots definitiu a Figueres ha modificat els resultats que es van fer públics durant la nit electoral. Un error a l'hora de passar les dades ha fet que els socialistes perdessin un altre regidor i es quedessin amb dos al consistori. El regidor que ballava ha anat, finalment, a parar a ERC, que d'aquesta manera empata amb els socialistes.

Les dades de l'escrutini definitives, que aquest matí s'han tornat a revisar, ja s'han enviat a la Junta Electoral Central, que serà la que les haurà de ratificat en un termini d'entre una setmana i deu dies.

A la capital de l'Alt Empordà, la victòria de CiU va ser aclaparadora i la federació va fer història obtenint majoria absoluta.
Anar al contingut