María Dolores de Cospedal, durant la roda de premsa
María Dolores de Cospedal, durant la roda de premsa
Barcelona

De Cospedal: "Espanya no pot perdre un any més"

"El Partit Popular, també des dels ajuntaments i les comunitats, governarà per a tothom." Amb aquestes paraules la secretària general dels populars, María Dolores de Cospedal, ha comparegut en roda de premsa l'endemà d'una jornada electoral en què han obtingut molt bons resultats, uns resultats que ha qualificat d'"històrics" en unes municipals. Adreçant-se clarament a Zapatero, De Cospedal ha assegurat que "Espanya no pot perdre un any més" per començar la recuperació econòmica. Sobre els resultats al País Basc, la líder del PP ha demanat al PSOE que no pacti amb Bildu per prendre-li al PP governs, i sobre Astúries, ha assegurat que hi garantiran un "govern estable".

Actualitzat
El Partit Popular ha arrasat a les eleccions municipals i a les eleccions autonòmiques. A Catalunya, el PP s'ha convertit en la tercera força més votada, per davant d'Esquerra Republicana. A les autonòmiques, ha guanyat a Castella-la Manxa, ha recuperat les Illes Balears, ha revalidat majories com la del País Valencià, a Extremadura són la força més votada i ha guanyat fins i tot en municipis d'Andalusia.

Davant d'aquests resultats, la secretària general del Partit, María Dolores de Cospedal, s'ha mostrat molt satisfeta "pel millor resultat històric en unes municipals" del Partit Popular, un resultat que ha agraït a tots els espanyols però sobretot als que l'han votat.

"La voluntat de canvi" que han demostrat els espanyols amb el seu vot, es correspon, segons ha afirmat De Cospedal, que a partir d'ara governarà a Castella-la Manxa, amb "el sentit de responsabilitat" dels populars. "Treballarem intensament per ajudar el país a prosperar", ha promès la dirigent popular.

Bildu, una "mala notícia"


De Copedal ha qualificat de "mala notícia" els resultats obtinguts per la coalició Bildu. "No hauria d'haver passat", ha assegurat, i ha afegit que "molts espanyols se senten defraudats per aquest fet". A més, en referència al PSOE, ha dit: "Espero que ningú faci aliances amb Bildu per treure governs al PP".

Pel que fa a Astúries, on la nova formació FAC de l'expopular Francisco Álvarez-Cascos s'ha imposat a les urnes, la secretària general del PP ha assegurat que "garantirem governs estables", que "siguin bons" per a Astúries". "Com vam fer al País Basc, i en la mesura de les nostres possibilitats, també ho farem a Astúries", ha conclòs.

"Les coses no pinten malament" per a Rajoy


Per la seva banda, el diputat del PP al Congrés José Luis Ayllon s'ha estima més no deixar-se endur per l'eufòria i ser prudent de cara a les eleccions generals del 2012, tot i que ha comentat que "les coses no pinten malament" per a Mariano Rajoy.

Sobre l'avançament de les eleccions generals que demana el PP, Ayllon ha comentat que els populars no poden forçar que s'avancin. Es tracta, ha dit, que "Zapatero entengui els resultats de les eleccions".

José Luis Ayllon creu que les acampades dels indignats a tot l'estat espanyol "no han tingut una especial incidència en el vot" perquè la participació ha estat similar a la de fa quatre anys.
Anar al contingut