Barcelona

Bildu: "Encara faran servir arguments del passat però el temps ens donarà la raó"

Bildu és la formació amb més regidors al País Basc: n'han aconseguit 937 i s'ha convertit en percentatge de vot en la segona força, en aconseguir el 25% dels sufragis, per darrere del PNB, que s'ha quedat amb 844 regidors. A més, Bildu ha obtingut la majoria de regidors a l'Ajuntament de Sant Sebastià. Amb aquests resultats sobre la taula, que ha aconseguit després d'un llarg i difícil camí, la coalició analitza els passos que cal seguir a partir d'ara.

Actualitzat
Peio Urizar, secretari general d'Eusko Alkartasuna, una de les formacions que formen part de Bildu, ha assegurat que, tot i les expectatives creades, no creien que els resultats serien tan bons. Per Urizar, ha quedat demostrat que les 3.000 persones que hi havia a les llistes no són d'ETA, però tot i això ha afegit que "sabem que encara faran servir arguments de temps passats". Tot i això, "el temps ens donarà la raó", ha afegit Urizar.

Bildu considera que "sens dubte" els resultats electorals reforcen "l'aposta per un altre cicle polític en què només es fan servir les vies democràtiques". Tot i això, Urizar ha destacat que l'esquerra abertzale encara no té sigles polítiques legals. "Tenim clar que com més possibilitats donem a les vies polítiques més tancades estaran les vies violentes", ha afirmat.

Respecte a la possibilitat que ETA renunciï definitivament a les armes, Urizar creu que ho farà, tot i que no ha sabut aventurar quan passarà. En aquest sentit, ha destacat la feina dels mediadors internacionals i ha demanat al govern espanyol que "aporti la part que li toca", sobretot en qüestions com les armes i els presos.

"Perquè el conflicte acabi abans o després les dues parts s'han d'asseure", ha assegurat el màxim dirigent d'Eusko Alkartasuna, que ha afegit que "aquest és l'únic paper que reconeixem a ETA".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut