Madrid

Zapatero reconeix la derrota però rebutja un avançament de les eleccions generals

José Luis Rodríguez Zapatero ha comparegut des de la seu socialista del carrer Ferraz per valorar la derrota general del seu partit en aquests comicis del 22 de maig. El president del govern espanyol ha assumit l'"ampli retrocés" electoral i ha felicitat el PP com a formació guanyadora d'aquestes eleccions municipals i autonòmiques. "Sabem guanyar i sabem perdre", ha dit Zapatero, que ha rebutjat l'avançament de les eleccions generals.

Actualitzat
Zapatero ha començat sense matisos i reconeixent que el PSOE ha perdut "clarament" les eleccions."Felicito els guanyadors de cada ajuntament i de cada comunitat autònoma. Alhora felicito el PP i els seus candidats pels resultats obtinguts", ha dit el president del govern espanyol, que ha resumit el tarannà del seu partit amb la frase "Sabem guanyar i sabem perdre".

De totes maneres, Zapatero ha relacionat directament els resultats d'aquest 22 de maig amb els efectes de la crisi econòmica que "portem vivint des de fa tres anys, i que ha destruït dos milions de llocs de treball". A més, segons Zapatero, la crisi també té uns greus efectes en l'estat emocional dels espanyols, que han canalitzat el seu "malestar" en aquestes eleccions. "El govern ha rebut un càstig a les urnes", ha reblat Zapatero.

El president de l'executiu espanyol ha volgut advertir els nous governants sorgits d'aquests comicis reconeixent que la batalla per sortir de la crisi "no és ni ràpida ni fàcil" i "encara no es veuen solucions en matèria de creació de llocs de treball".

Finalment, Zapatero ha rebutjat la possibilitat d'avançar la data de les eleccions generals previstes pel 2012, mentre es mostrava orgullós dels "sis milions d'espanyols" que han continuat donant suport al PSOE al gruix de l'Estat.

Rubalcaba havia passat l'encàrrec de les generals a Zapatero


Uns minuts abans, el vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha felicitat el PP per haver guanyat "àmpliament" les eleccions i ha remès el cap de l'executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, perquè sigui ell qui respongui si preveu un avançament dels comicis generals.

Rubalcaba ha fet aquesta consideració en la roda de premsa que ha ofert al Palau de Congressos de Madrid, lloc en què s'ubica el centre de dades de les eleccions municipals, per informar del resultat de la jornada electoral.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut