Barcelona

Els cecs no poden votar de forma secreta en les municipals

Les persones cegues o amb deficiències visuals no poden votar amb el kit per a invidents que s'havia posat en pràctica en les dues últimes cites electorals i necessitaran l'ajuda d'una persona de confiança per poder exercir el seu dret al vot.

Actualitzat
En les últimes dues cites electorals celebrades a Catalunya -les eleccions al Parlament Europeu del 2009 i les eleccions al Parlament de Catalunya del 2010-, l'administració havia proporcionat uns kits a les persones invidents perquè poguessin votar de forma autònoma, independent i secreta a través del braille.

El kit contenia una guia explicativa en braille, un sobre normalitzat, així com un gran sobre que contenia tants sobres, etiquetats en braille, com candidatures concorrien a les eleccions amb les seves respectives paperetes electorals a dins. D'aquesta manera, les persones cegues podien votar sense recórrer a l'ajuda d'una persona de confiança, a la qual havien de revelar el sentit del seu vot perquè els preparés el sobre i la papereta; un sistema que es repetirà en els comicis de diumenge que ve.

Un total de 207 catalans van usar aquest sistema de votació a les eleccions autonòmiques del 2010, 117 més que en els comicis europeus.

En aquesta ocasió, a diferència de la circumscripció única de les eleccions europees o les quatre circumscripcions de les catalanes, el Ministeri de l'Interior ha desestimat el sistema per la complexitat i el cost que suposaria per a uns comicis locals.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut