Imatge d'arxiu d'una mesa electoral
La llei implica com a comportament obligat "que el subjecte es traslladi al lloc de constitució de la mesa".
Barcelona

El Suprem condemna un suplent amb 14 dies de presó i una multa per arribar tard al col·legi electoral

El Tribunal Suprem (TS) ha condemnat a 14 dies de presó i al pagament d'una multa de 900 euros una dona per arribar tard al col·legi electoral d'un districte de Barcelona, on havia de ser suplent d'una mesa, a les eleccions generals del 2008. Així ho ha acordat la sala penal del TS en una sentència, en què estima el recurs que la Fiscalia va interposar contra la dictada el 2009 per l'Audiència Provincial de Barcelona, que havia absolt l'acusada d'un delicte electoral.

Actualitzat
Segons explica la sentència, la dona va ser designada vocal suplent a les eleccions a les Corts Generals del 9 de març del 2008, cosa que li va ser notificada el 20 de febrer d'aquell any.

L'Audiència de Barcelona va considerar provat que la dona no va comparèixer en el moment de constituir-se la mesa i no va al·legar causa legal que l'eximís de l'esmentada obligació, encara que va concloure que no havia quedat acreditat que l'acusada no ho fes durant el desenvolupament del procés electoral, per la qual cosa la va absoldre.

L'acusada va explicar en el judici que no va arribar a les vuit del matí a la constitució de la mesa, sinó que s'hi va presentar a les tres de la tarda, quan li van fer efecte els medicaments que havia pres per una indisposició intestinal que havia tingut durant la matinada.

L'absolució va ser recorreguda per la Fiscalia en considerar que aquesta conducta és delictiva perquè no va comparèixer a l'hora indicada a la formació de la mesa electoral, "posant en perill o perjudicant amb aquesta conducta omissible de les seves obligacions legals el corresponent procés electoral".

El Suprem conclou que la vocal suplent és autora d'un delicte electoral, ja que la llei implica com a comportament obligat "que el subjecte es traslladi al lloc de constitució de la mesa".
Anar al contingut