Un manifestant crema un cartell del president sirià, Bashar al-Assad. (Foto: Reuters)
Un manifestant crema un cartell del president sirià, Bashar al-Assad. (Foto: Reuters)
Síria

Almenys 44 morts en una nova jornada de protestes a Síria

Almenys 44 persones han mort en diferents llocs de Síria en una nova jornada de protestes contra el règim de Bashar al-Assad, que han esclatat després de les oracions del migdia, segons han informat testimonis i activistes de l'oposició. A Damasc, la capital, uns 2.500 fidels han iniciat la protesta al voltant de la mesquita d'Ali bin Abi Taleb. Altres marxes s'han dut a terme a les ciutats de Latakia i Banias.

Actualitzat
Vint-i-sis persones han mort a la província d'Edlib i 13 més a Homs en una nova jornada de violència i repressió contra els opositors al règim de Bashar al-Assad. La xifra total de morts s'eleva fins als 44 en l'enèsim divendres sagnant, segons l'ONG Organització Nacional de Drets Humans de Síria.

Es té constància que hi ha hagut tirotejos a la localitat d'Albukamal, a l'est, i al suburbi de Daraya, a Damasc, així com altres incidents en diferents ciutats del país.

Les protestes, convocades en l'anomenat Dia de la Llibertat, no afluixen i van en augment des que van començar a mitjans del mes de març. En tot aquest temps, la repressió ha causat prop d'un miler de morts, segons càlculs d'organitzacions de drets humans.

El règim de Damasc ha imposat un ferri control de la informació, ha expulsat diversos periodistes estrangers i ha detingut o prohibit treballar a reporters sirians que col·laboren amb mitjans internacionals.

Entre 1.400 i 4.000 sirians han passat al Líban fugint de la repressió

Entre 1.400 i 4.000 sirians han creuat la frontera cap al Líban en les últimes setmanes fugint de la violència amb què el règim de Bashar al-Assad està reprimint les protestes antigovernamentals, segons ha informat l'Alt Comissionat de l'ONU per als Refugiats (ACNUR). 

La majoria dels que han creuat la frontera recentment ho han fet sense pertinences, ja que han fugit sota intensos bombardejos, a Tel Kelaj i rodalia. Alguns han trobat refugi a casa de familiars o en famílies d'acollida, però altres estan residint temporalment en centres pùblics, com ara escoles. L'ACNUR ha distribuït matalassos, mantes i aliments entre els refugiats, la majoria dones i nens.
Anar al contingut