Nova York

Strauss-Kahn ja ha sortit de la presó sota una fiança d'un milió de dòlars en efectiu i es troba sota arrest domicialiari

L'exdirector del Fons Monetari Internacional (FMI) Dominique Strauss-Kahn ha sortit en llibertat aquest divendres després que el jutjat de Nova York hagi acceptat el pagament d'un milió de dòlars en efectiu i un aval de cinc milions més que ja s'ha efectuat. El polític francès haurà de tornar a comparèixer davant del jutge el 6 de juny acusat d'intent de violació. Fins aleshores, compleix una ordre d'arrest domiciliari, no pot sortir de casa i està vigilat per un agent armat, les 24 hores del dia, d'una empresa novaiorquesa de seguretat. També, porta un braçalet electrònic que controla els seus moviments tothora.

Actualitzat
Els advocats d'Strauss-Kahn ja han pagat la fiança d'un milió de dòlars i en dipositen cinc en dipòsit bancari en concepte d'aval, i ha estat alliberat aquest divendres.

Strauss-Kahn
ha entregat el seu passaport i els seus documents de viatge de les Nacions Unides com a garantia que no abandonarà el país, i el seu advocat, William Taylor, diu que el exdirector del FMI no fugirà del país perquè no vol quedar públicament com un agressor sexual.

El polític francès s'allotja en una casa del barri de Manhattan. En un principi s'havia assegurat que Strauss-Khan aniria a un apartament llogat per la seva esposa, Anne Sinclair però segons sembla, l'administrador de l'immoble hauria cancel·lat el contracte en saber que qui hi anava a viure és el ja ex director de l'FMI.

Strauss-Kahn va ser detingut dissabte passat a l'aeroport John F. Kennedy quan estava a punt de volar cap a Europa. Dilluns passat, una jutge va negar a Strauss-Kahn la possibilitat de fiança.

En els documents judicials en què la defensa havia sol·licitat la vista , els advocats de Strauss-Kahn el descriuen com un "marit i pare afectuós i un diplomàtic, advocat, polític, economista i professor altament respectat internacionalment i sense un historial delictiu previ".

Per la seva banda, l'advocat de la suposada víctima de l'agressió sexual, Jeffrey Shapiro, ha assegurat que "la idea que aquest home sigui al carrer" provoca "una profunda preocupació" a la seva clienta, una immigrant de 32 anys, vídua i mare d'una filla. Per la seva banda, la periodista Tristane Banon, que l'havia acusat públicament del mateix delicte, ha afirmat a través del seu lletrat que finalment no el denunciaran, ja que "no volen participar en la condemna mediàtica a Strauss-Kahn", i perquè el cas es jutja als EUA.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut