Barcelona

Els "indignats" anuncien una manifestació en la jornada de reflexió

Continuen les concentracions arreu del territori espanyol i continua el degoteig d'informacions. Malgrat la prohibició, l'assemblea dels "indignats" de Madrid, concentrada a la Puerta del Sol, ha anunciat que manté la seva intenció de continuar amb les mobilitzacions fins al proper diumenge i ha convocat una manifestació per dissabte, durant la jornada de reflexió. Una decisió que tensa una mica més la corda després que la Junta Electoral hagi prohibit les concentracions durant el cap de setmana. Mentrestant, l'acampada de la plaça de Catalunya de Barcelona ha aplegat més de tres mil persones en una cassolada que ha durat més d'una hora.

Actualitzat
Aquest dijous es compleixen quatre dies des de l'inici de l'onada de concentracions a tot l'estat espanyol. I, a mesura que passen les hores, el suport ciutadà a aquesta protesta contra el sistema polític i financer que es va gestar a les xarxes socials continua creixent.

A Madrid desafien la prohibició

A Madrid, milers de persones han tornat a la Puerta del Sol, tot i l'ordre de prohibició. Es tracta d'un gest que desafiava la Junta Electoral Provincial de Madrid, que havia prohibit oficialment la concentració perquè diu que pot "afectar la campanya" i "la llibertat de vot".

Aquesta decisió, però, no ha fet canviar d'opinió els organitzadors de la protesta, que han mantingut la seva agenda de concentracions i que pretenen allargar-la fins al diumenge 22 de maig, dia de les eleccions municipals i autonòmiques a bona part del territori espanyol. I és que, segons afirmen els organitzadors, no es concentren per demanar el vot, sinó que només volen manifestar el seu malestar i indignació, una afirmació que els empara davant la Constitució.

A més, l'assemblea d'"indignats" madrilenya també ha decidit convocar una manifestació pel proper dissabte, durant la jornada de reflexió.

40.000 firmes de suport a Barcelona

Paral·lelament, a Barcelona, unes tres mil persones s'han tornat a aplegar a la plaça Catalunya en la quarta jornada de concentració en protesta per la gestió de la crisi, contra la classe política i els banquers, i han fet soroll amb una cassolada multitudinària que ha durat una hora, i que seguiran organitzant cada dia a les nou del vespre.

Els "indignats" de la Ciutat Comtal han explicat que han rebut 40.000 firmes de suport dels ciutadans que passen per la zona o que hi van expressament per donar-los ànims. El suport, però, no només es demostra amb les signatures sinó amb els centenars de quilos d'aliments i de material com estores o sacs de dormir que reben d'empreses i veïns de la capital catalana.

De moment, el moviment #catalanrevolution ha penjat un manifest explicant el perquè de l'acampada i les seves propostes, mentre que #acampadabcn ha marcat unes pautes als mitjans de comunicació a través del seu blog. A més, els "indignats" han decidit fer una cassolada de protesta cada dia a les nou del vespre fins al proper diumenge.

La Junta Electoral Central ha decidit prohibir les concentracions arreu des de les dotze de la nit del dia 21 de maig, dissabte, la jornada de reflexió, i diumenge, dia de les votacions. Els participants de les acampades, però, amenacen de desafiar aquesta prohibició, que s'ha convertit en una crida a les xarxes socials per una assistència massiva.

A Lleida, Tarragona i Girona, també s'indignen

En les últimes hores, l'onada d'acampades s'ha anat estenent a més municipis. Desenes de persones han dormit aquest dimecres al ras a la plaça Ricard Vinyes de Lleida, i al llarg d'aquest dijous han continuat les protestes que han anat sumant més "indignats" disposats a mobilitzar-se. Els concentrats en aquesta cèntrica plaça han rebut el suport de veïns i vianants. A les vuit del vespre han convocat una nova assemblea i tenen previst continuar la mobilització fins diumenge.

Una situació semblant és la que es viu a la plaça de la Font de Tarragona, on les convocatòries a través de les xarxes socials han aplegat desenes de tarragonins indignats per reivindicar un canvi en el sistema, mentre que a Girona les protestes han començat aquesta tarda.

El mapa de les acampades

Les xarxes socials han estat el motor d'aquestes concentracions. A banda de les etiquetes locals, com #acampadabcn, #acampadasol, o #acampadagranada, entre d'altres, els participants difonen missatges sota #spanishrevolution, #15M, #yeswecamp o #nonosvamos.

A més, els organitzadors han creat un mapa interactiu on es pot veure en temps real on hi ha protestes i sota quina etiqueta tuitegen els concentrats en cada indret.





Mentrestant les protestes dels "indignats" continuen estenent-se a ciutats d'arreu del món i ja han assolit un gran ressò a escala mundial. A més, el degoteig de reaccions polítiques davant les mobilitzacions continua, en plena campanya electoral. Precisament aquest dijous, en una entrevista televisiva, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat que "hi ha motius" per al descontentament.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut