Barcelona

El govern recorda als concentrats que la llei prohibeix les manifestacions polítiques el dia de reflexió

Els centenars de persones que han passat el segon dia concentrats a la plaça Catalunya de Barcelona, farts de la situació econòmica i social que viu el país, han començat a llançar crides a manifestar-se dissabte que ve, just el dia abans de les eleccions municipals. Però segurament no serà tan senzill. La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, els ha recordat que la llei prohibeix les manifestacions polítiques el dia de reflexió. En aquest sentit, l'executiu consultarà a la Junta Electoral si ha de desallotjar-los per evitar que esbombin missatges polítics en la jornada de reflexió i dijous es coneixerà la seva decisió.

Actualitzat
L'executiu consultarà a la Junta Electoral Central si les forces de seguretat han de desallotjar els ciutadans concentrats des de diumenge a la nit a la plaça Catalunya de Barcelona per evitar que esbombin missatges polítics en la jornada de reflexió d'aquest dissabte, el dia abans de les eleccions municipals.

La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ha recordat en roda de premsa que no es poden fer manifestacions polítiques el dia abans d'unes eleccions, i ha afirmat: "Si es donés el cas, la Junta Electoral hauria d'actuar-hi, i nosaltres ho hauríem d'acatar".

Ortega ha afegit que "la millor forma de protesta i la més efectiva és el vot". La vicepresidenta ha expressat també el seu respecte per aquesta concentració a favor de la justícia social i econòmica, però també ha reclamat als seus participants respecte per la jornada de reflexió.

Joana Ortega ha recordat que aquest moviment ciutadà no infringeix ara com ara cap normativa, ja que els seus participants són a la plaça però no hi han acampat, i ha assenyalat que donat el cas hi intervindria la Guàrdia Urbana.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut