Estats Units

Augmenta la pressió perquè Strauss-Kahn dimiteixi

La continuïtat de Dominique Strauss-Kahn al capdavant de l'FMI està cada cop més qüestionada. Una de les últimes veus a demanar un relleu ha estat la del secretari del Tresor dels Estats Units, Timothy Geithner, que considera que Strauss-Kahn no està en condicions de dirigir l'FMI després que l'han empresonat acusat d'agressió sexual. Diferents potències emergents han manifestat les seves aspiracions si finalment s'acaba produint aquest canvi a l'organisme internacional.

Actualitzat
Les veus que demanen que Dominique Strauss-Kahn abandoni el càrrec arriben dels Estats Units, Europa i, fins i tot, del mateix Fons Monetari Internacional.

Un portaveu de l'organisme ha dit, aquesta matinada a l'agència Reuters, que seria "ideal" que renunciés. L'FMI explica en un comunicat que no hi ha parlat des que el van detenir, però admet que s'hi vol posar en contacte per saber què pensa fer amb el càrrec.

Els Estats Units també hi han dit la seva, a través del secretari del Tresor. Thimothy Geithner creu que Strauss-Khan no està en posició per dirigir l'FMI, segons publica "The Wall Street Journal".

Des de Brussel·les, la vicepresidenta Elena Salgado ha suggerit, sarcàstica, que Strauss-Kahn plegui: "Cal donar estabilitat a les institucions. I crec que també cal confiar que Strauss-Kahn utilitzi el seu millor criteri; en aquest cas, almenys. En d'altres, no sembla que l'hagi utilitzat". La seva homòloga austríaca, Maria Fekter, també creu que ha de dimitir.

Sobre la nacionalitat del director de l'FMI, històricament europeu, l'OCDE recorda que no hi ha res escrit i pronostica canvis.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut