Nova York

Strauss-Kahn passa la primera nit en una macropresó de Nova York

El director de l'FMI, Dominique Strauss-Kahn, ha passat la primera nit en un macrocentre penitenciari de Nova York després que la jutge ha rebutjat la petició de la defensa d'imposar una fiança d'un milió de dòlars i també l'argument que en el moment dels fets el director de l'FMI, de 62 anys, estava dinant amb la seva filla. Strauss-Kahn, que ha negat en tot moment les acusacions, haurà de tornar a comparèixer davant de la justícia divendres que ve acusat d'agressió sexual. Strauss-Kahn podria ser condemnat a 25 anys de presó.

Actualitzat
Dominique Strauss-Kahn ha passat la primera nit en una macropresó de Nova York. El director del Fons Monetari Internacional ha passat del luxe de l'habitació de l'hotel Sofitel de Manhattan, on presumptament va intentar violar una cambrera, a una cel·la individual de Rikers Island, un dels centres penitenciaris més grans del món, amb una població de 14.000 reclusos. Això després que la jutge ha decretat presó preventiva sense fiança.

Presó sense fiança

Dominique Strauss-Kahn, casat i pare de quatre fills, ha arribat al tribunal emmanillat, amb un vestit fosc i camisa blanca. Feia cara de cansat i se'l veia pensatiu mentre esperava el seu torn per comparèixer davant la jutge Melissa Jackson. La magistrada ha rebutjat la petició de la defensa d'una fiança d'un milió de dòlars i ha decretat presó preventiva, tal com demanava l'acusació i la fiscalia per risc de fuga. El fiscal, a més, ha recordat que l'acusat té una altra investigació pendent per un delicte sexual sense que n'hagin transcendit més detalls.

Segons el fiscal, Strauss-Kahn "va tancar la porta de l'habitació de l'hotel per evitar que la víctima, una treballadora, pogués escapar-se. Va agafar la dona pel pit sense el seu consentiment i va intentar treure-li la roba interior a més de tocar-li" les seves parts íntimes. "La va atacar sexualment, en un intent de violar-la. Quan no se'n va sortir, la va obligar a practicar-li sexe oral, i de resultes d'això tenim dos casos d'agressió sexual en primer grau".

La defensa manté que el seu client estava dinant amb la seva filla en el moment dels fets i que no va fugir de l'hotel com s'ha dit. Strauss-Kahn tenia el bitllet d'avió a París comprat feia temps i es dirigia a una reunió diumenge amb la cancellera alemanya, Angela Merkel. "Si jo hagués comès un crim en un hotel de Nova York, l'últim que faria és dir on era a la seguretat de l'hotel. Aquesta teoria simplement no s'aguanta, això no ho fa ningú que tingui consciència de ser culpable", ha explicat a la jutge l'advocat Benjamin Brafman, que també va ser lletrat de Michael Jackson.

Brafman ha remarcat que Strauss-Kahn no fugiria. "No té antecedents. Té 62 anys i 4 fills. El fiscal s'equivoca quan parla dels lligams del meu client amb la ciutat de Nova York i amb els Estats Units. Té una filla que viu a Manhattan, i està disposat a quedar-se amb ella i no abandonar Nova York mentre duri el procediment". La jutge, però, ha denegat la llibertat sota fiança.

Dominique Strauss-Kahn va ser detingut dissabte a l'aeroport JFK de Nova York en un avió d'Air France després que una treballadora de l'hotel Sofitel va denunciar el director de l'FMI acusant-lo d'haver-la retingut a la seva habitació i intentar violar-la. Segons un portaveu de la policia, la treballadora de l'hotel, de 32 anys, va identificar Strauss-Kahn en una roda de reconeixement entre cinc homes més.

En les últimes hores, les filtracions dels detalls de la investigació han estat constants. Segons ha publicat el web francès Atlantico, la policia novaiorquesa hauria trobat esgarrapades al cos del director de l'FMI en l'examen que se li va fer després de detenir-lo. Aquesta informació procediria d'un seguit de missatges enviats per diplomàtics francesos a l'Elisi per informar de les circumstàncies de la detenció de Strauss-Kahn.

El diari francès "Le Monde" recull que Strauss-Kahn va parlar amb la seva dona d'"un problema greu" abans de ser detingut. Segons el rotatiu, Anne Sinclair, amb la qual Strauss-Kahn està casat en terceres núpcies, era a París quan es va assabentar de la notícia. Immediatament va marxar a casa d'uns amics per evitar els periodistes, que no van trigar a anar a la porta del domicili del matrimoni a la capital francesa.

Sarkozy, sense el seu principal rival

Les acusacions contra Dominique Strauss-Kahn han deixat estupefactes els socialistes francesos, que perden l'as que tenien a la màniga per vèncer Nicolas Sarkozy a les eleccions generals de 2012.

L'actual president francès, amb enquestes molt desfavorables, ha vist com el seu principal rival ha desaparegut del seu camí cap a la reelecció.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut