Madrid

La policia desallotja per la força els 200 acampats a la Puerta del Sol

Les manifestacions de diumenge en una cinquantena de ciutats de tot l'Estat, en què es demanava una democràcia més participativa, estan tenint continuïtat. A Madrid, convocades a través de les xarxes socials, unes 200 persones han passat la nit a la cèntrica Puerta del Sol, que ha estat desallotjada per la policia a quarts de sis. A Barcelona, un centenar de persones s'han concentrat a la plaça de Catalunya. La convocatòria es va fer improvisadament ahir a la tarda, novament a través de les xarxes socials, i esperen que avui s'hi sumin més persones. La policia ha mantingut controlada la plaça tota la nit i fins i tot l'ha regada per evitar l'acampada. Els concentrats, entre altres coses, es queixen dels partits polítics, demanen més participació i critiquen la banca. Els convocants es declaren neutrals, pacífics, apartidistes i asindicals.

Actualitzat
Les protestes en una seixantena de ciutats de tot l'Estat per la crisi econòmica i contra la resposta de polítics i bancs han tornat en forma d'acampada.

Centenars de joves han acampat a la cèntrica plaça madrilenya de Puerta del Sol per condemnar els "excessos del sistema", la precarietat laboral, les dificultats per accedir a un habitatge digne i la falta d'expectatives. L'acampada ha estat una acció solidària amb els detinguts diumenge a Madrid pels aldarulls que hi va haver després de la manifestació iniciativa de "Democràcia real, ja!" per demanar canvis estructurals i un sistema més just.

La policia ha acabat desallotjant els 200 joves que es mantenien acampats a les cinc de la matinada, en una acció organitzada novament a través de les xarxes socials. Amb tot, la voluntat dels joves és mantenir les protestes fins al dia de les eleccions municipals, el 22-M.

A Barcelona, la crida ha sumat un centenar de persones que s'han concentrat al centre de la ciutat, a la plaça de Catalunya. En aquest cas, però, no hi ha hagut desallotjament ja que els congregats no han arribat a acampar. Els agents els han controlat durant tota la nit i han regat la plaça per evitar que s'hi instal·lessin.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut