Llorca

Llorca porta els 4.000 evacuats a un nou campament per allunyar els intrusos

Llorca traslladarà els gairebé 4.000 veïns evacuats pels terratrèmols de l'11 de maig a un altre campament que no sigui tan provisional. Es tracta que estigui millor però també volen allunyar els intrusos que s'aprofiten de les ajudes sense ser damnificats. Mentrestant, aquest matí s'ha ensorrat un edifici que havia de ser enderrocat, i l'Ajuntament, el govern de Múrcia i l'executiu espanyol han acordat que les famílies que s'han quedat sense casa rebin fins a 106.000 euros.

Actualitzat
Llorca traslladarà els gairebé 4.000 evacuats pels terratrèmols a un altre campament que no sigui tan provisional com l'actual. Amb aquest canvi també es vol allunyar dels campaments aquells que hi van per aprofitar-se de l'ajuda sense ser damnificats. Els últims dies, tècnics i responsables ja han posat unes polseres als afectats per diferenciar-los dels intrusos.

Mentrestant, aquest matí s'ha ensorrat un edifici que havia de ser enderrocat ahir, afectat per greus danys a l'estructura. Part de la runa que ha caigut ha provocat desperfectes en una església del costat.

I avui també, l'Ajuntament de Llorca, el govern de la comunitat i el de Madrid han firmat un pla per gestionar les ajudes per rehabilitar els habitatges. D'aquesta manera, les famílies que s'hagin quedat sense casa pels terratrèmols arribaran als 106.000 euros. El conveni també estableix el finançament del 100% de la rehabilitació de les vivendes afectades i ajudes al lloguer durant 24 mesos.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut