Madrid

Les acampades dels indignats assoleixen ressò internacional

Les acampades dels indignats arreu de l'Estat han arribat a les portades d'alguns dels diaris més importants del món. El ressò internacional de les protestes és fort i aquest dijous ha arribat a situar els indignats com a tema d'obertura del diari "The Washington Post", que ha titulat amb "Una primavera de frustració a Espanya" i ha col·locat una gran fotografia de la Puerta del Sol de Madrid plena de gom a gom. També a Itàlia, el diari "La Repubblica" ho ha situat com un dels temes destacats, encara que al titular apunten que la revolta és contra Zapatero. Per la seva banda, la cadena britànica BBC ha comparat l'acampada de Madrid amb les protestes de la plaça Tahrir del Caire.

Actualitzat
Els mitjans de comunicació d'arreu del món han girat els ulls cap a les protestes que omplen les places de més de 40 ciutats espanyoles. El diari "The Washington Post" ha obert amb aquesta informació, mentre que la televisió britànica BBC les ha comparat amb la protesta de la plaça Tahrir del Caire del febrer passat, i ha destacat "la naturalesa pacífica" de la protesta, així com el fet que els acampats a la plaça madrilenya han "establert comitès ciutadans per gestionar les comunicacions, el menjar, la neteja, les accions de protesta i els assumptes legals" prenent com a referència la revolta a Egipte.

Per la seva banda, la CNN destaca en un vídeo que "milers de persones protesten contra la crisi i l'alta taxa d'atur" i que les acampades "arriben en els últims dies de la campanya per a les eleccions municipals". A la pàgina web de la televisió nord-americana, la notícia sobre les protestes a l'estat espanyol és la tercera més popular del dia.

El diari francès "Le Monde" diu que "milers d'espanyols han irromput en la campanya per fer sentir la seva veu" i que les acampades apleguen "joves, aturats i funcionaris" amb "reivindicacions molt diverses", però que tenen en comú la denúncia contra "el sistema polític, la corrupció i la demanda de més justícia social".

El rotatiu francès assenyala que les mobilitzacions es produeixen "en un país poc acostumat a la protesta", però que té un atur "rècord del 21,19% el primer trimestre" d'aquest any i que al febrer passat "el 44,6% dels joves de menys de 25 anys estaven sense feina".

El diari portuguès "Diário de Notícias" titula la informació sobre les protestes apuntant que els manifestants han pres la campanya electoral espanyola. El diari afegeix que "centenars de persones continuen acampades al centre de Madrid" i que han creat "una miniorganització" que s'encarrega de la logística que acompanya la protesta, com "la distribució d'aigua i menjar i els contactes amb les xarxes socials i la premsa".

Pendents de la decisió de la Junta Electoral

Mentrestant, a Espanya, la Junta Electoral decidirà avui si prohibeix l'acampada dels indignats a la plaça de Catalunya. La junta es reunirà per fixar un criteri comú per a les acampades a tot l'estat espanyol contra el sistema polític i econòmic, però, sobretot, per a les manifestacions previstes pel dia de reflexió, aquest dissabte.

Després del desgavell que hi ha hagut en les últimes hores, la junta es reunirà per unificar criteris sobre totes les protestes sorgides a l'estat espanyol arran del 15-M, sempre basant-se en la llei electoral. I és que ahir, en una mostra de confusió i certa improvisació, les diferents juntes provincials van prendre decisions contraposades: mentre que a Madrid, Granada i Sevilla les concentracions es van prohibir, a València i a les Balears es van permetre.  

A Madrid, tot i la prohibició i la pluja, milers de persones van tornar a la Puerta del Sol. Es tracta d'un gest que desafia la Junta Electoral Provincial de Madrid, que ha prohibit oficialment la concentració perquè diu que pot "afectar la campanya" i "la llibertat de vot".  Des de l'anunci de prohibició, la policia ha intensificat la pressió al voltant de la Puerta del Sol amb escorcolls i controls de documentació a tothom que hi vol accedir.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut