Albert Roig rep el Premi Jocs Florals de Barcelona 2011 per "La tempesta"
Albert Roig rep el Premi Jocs Florals de Barcelona 2011 per "La tempesta"
Barcelona

Albert Roig guanya el premi Jocs Forals de Barcelona 2011

Rep el guardó de millor poesia, premi Jocs Florals de Barcelona 2011, Albert Roig per la seva obra "La tempesta", un homenatge als escriptors William Shakespeare i Rainer Maria Rilke

Actualitzat
El poeta tortosí Albert Roig rep aquest vespre el Premi Jocs Florals de Barcelona 2011 per la seva obra "La tempesta", dins el Festival Barcelona Poesia. Aquest guardó es lliura a les 19.00 al Saló de Cent de l'Ajuntament.

Roig -assagista, traductor, professor de l'Institut del Teatre de Barcelona i poeta- es consolida com un dels poetes més originals del panorama literari en català. La seva obra, "La tempesta", és un homenatge a Shakespeare i a l'oralitat de la poesia. Segons l'autor, el recull de poesies busca tractar d'experimentar amb l'altre, com en el cas del teatre. Per l'autor, "La tempesta" li ha permès experimentar i poder convertir-se en una altra persona.

Els Jocs Florals, datat del segle XIV, està considerada la celebració poètica més antiga d'Occident. Actualment, és un signe de l'estat de la creació poètica en català i de la vitalitat poètica. El 2006, el premi es va consolidar com un únic guardó i es va passar a denominar Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona.

Aquest 2011 s'hi han presentar 88 originals. El jurat l'han format Vinyet Panyella (escriptora), Vicenç Altaió (poeta), Jordi Cornudella (poeta i editor), Pere Antoni Pons (periodista) i Guillem Gisbert (membre del grup Manel), i el premi inclou una dotació econòmica de 10.000 euros.

"La tempesta" es publicarà a Edicions 62 i formarà part del recull bibliogràfic de Roig: Córrer la taronja, A l'encesa i, adaptacions teatrals com: Lleons al jardí, Verges i gossos i una adaptació de "La mort i la primavera" de Mercè Rodoreda, entre d'altres.
Anar al contingut