Imatge d'arxiu de Benet XVI (Foto: EFE)
Imatge d'arxiu de Benet XVI (Foto: EFE)
Ciutat del Vaticà

El Vaticà insta bisbes i superiors dels ordes religiosos a col·laborar amb la justícia per lluitar contra la pederàstia

El Vaticà fa pinya en contra de la pederàstia. La Santa Seu insta els bisbes i els superiors dels diferents ordres religiosos de tot el món a portar davant la justícia civil els casos de pederàstia comesos dins l'Església. Per aconseguir-ho, aquest dilluns ha difós una circular de la Congregació per a la Doctrina de la Fe que exhorta les conferències episcopals a enllestir, per d'aquí un any, la pauta sobre com actuar en casos d'abús sexual de menors per part de religiosos.

Actualitzat
Segons la carta, l'abús sexual a menors no és tan sols un delicte canònic, sinó també un crim perseguit per la justícia civil.

A més, la circular també estipula que les víctimes podran ser compensades econòmicament fins i tot en el cas que el delicte hagi prescrit.

Amb aquesta iniciativa, la Santa Seu pretén afrontar "a temps i de manera eficaç" el problema, amb indicacions clares i adaptades a les situacions locals, i remarca que l'atenció a les víctimes ha de ser "prioritària" i que el bisbe ha d'estar sempre disposat a escoltar-les a elles i als seus familiars, i a esforçar-se per aconseguir ajudar-les espiritualment i psicològicament.

Precisament ara fa un any, Benet XVI ja va promulgar un document que exhortava les autoritats eclesiàstiques a posar a mans de la justícia els religiosos suposadament culpables.
Anar al contingut