Cordó policial al Mall de Londres, a prop del Palau de Buckingham. (Foto: Reuters)
Cordó policial al Mall de Londres, a prop del Palau de Buckingham. (Foto: Reuters)
Londres

Scotland Yard augmenta la vigilància al centre de Londres per una amenaça de bomba

La policia de Londres està en alerta després d'haver rebut una amenaça de bomba. Scotland Yard ha rebut una trucada en què s'alertava de la col·locació d'un explosiu al centre de Londres. La policia ha tancat els voltants de Buckingham Palace i està escorcollant la zona. La persona que fet l'avís no ha concretat el lloc ni l'hora de la possible explosió.

Actualitzat
Segons ha precisat el diari "The Guardian", la trucada s'ha fet en nom de la dissidència de l'Exèrcit Republicà Irlandès, l'IRA, contrària al procés de pau a Irlanda del Nord. Scotland Yard ha augmentat la seguretat. Els carrers pròxims al Mall, l'avinguda que uneix el palau de Buckingham amb la plaça Trafalgar, han estat tancats al trànsit.

L'amenaça arriba un dia abans de la històrica visita de la reina Elisabet II a Irlanda, la primera visita d'un monarca britànic al país en 100 anys.

La policia londinenca també es prepara per un increment de la vigilància la setmana que ve amb, motiu de la visita de tres dies que el president dels Estats Units, Barack Obama, farà al Regne Unit.


Anar al contingut