Barcelona

El palau Güell d'Antoni Gaudí reobre després de set anys de reformes

El palau Güell, l'edifici que Eusebi Güell va encarregar a Antoni Gaudí i que es va inaugurar arran de l'Exposició Universal de Barcelona l'any 1888, torna a obrir les portes al públic després de set anys de treballs de restauració integral. La Diputació de Barcelona és propietària de l'edifici des de l'any 1945, i des d'aleshores s'hi han anat efectuant successives obres de rehabilitació. Amb el seu tancament, l'any 2004, es va engegar el procés de restauració integral de l'edifici, que ha inclòs tres anys d'estudi i quatre d'intervenció.

Actualitzat
El palau Güell reobre les portes després que se n'han restaurat tot tipus d'elements dels espais interiors. L'objectiu de la restauració ha estat, segons explica la Diputació, doble. D'una banda, se n'ha volgut garantir la "perfecta conservació" i, de l'altra, la utilització pública com a espai museístic.

Per l'arquitecte director de les obres de restauració, Antoni González Moreno, al seu interior es poden trobar tots els elements que posteriorment caracteritzarien l'estil propi de l'arquitecte. González Moreno considera que aquest edifici és l'embrió de l'obra posterior de Gaudí.

Una mostra primerenca de modernisme

A més, l'arquitecte ha recordat que el palau Güell és l'edifici que inicia la renovació de l'arquitectura moderna a tot Europa. Segons González Moreno, "no hi ha cap edifici anterior que trenqui de forma tan rotunda amb l'arquitectura del segle XIX i iniciï uns camins nous formals, estructurals i, sobretot, espacials com aquest".

El 1984 la Unesco va declarar el palau Güell patrimoni mundial per la seva contribució i influència en les tècniques i les formes en la construcció moderna del segle XX, i era el primer edifici modern que s'incorporava a aquesta llista.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut