Brussel·les

Es completa amb èxit el primer vol internacional d'un avió propulsat únicament per energia solar a Brussel·les

"Solar Impulse" és el nom de l'aparell que ha volat de Payerne, Suïssa, a Brussel·les, Bèlgica, impulsat únicament per energia solar, en un temps de 13 hores. Es tracta del primer vol internacional d'aquestes característiques que es fa en la història. L'avió, que com a molt pot viatjar a 70 quilòmetres per hora, ha disposat de milers de cèl·lules fotovoltaiques que han fet moure i funcionar els motors. L'aeronau ha estat pilotada per André Borschberg. Els seus creadors han volgut ressaltar les grans possibilitats tecnològiques d'aquesta classe d'energia.

Actualitzat
En el seu primer vol internacional, el "Solar Impulse" ha hagut de volar en condicions especials, ja que les autoritats belgues temien que en creuar-se amb altres avions pogués tenir danys a causa de les turbulències d'aire que generen els aparells tradicionals.

El prototip, que té una llargada semblant a la d'un avió comercial tot i que fa el pes d'un cotxe, serà exhibit a la capital belga del 23 al 29 de maig.

Tecnologia ecosostenible

El "Solar Impulse" concentra una sofisticada tecnologia que li permet volar sense combustible fòssil i únicament amb reserves d'energia solar, captades a través de 12.000 cèl·lules fotovoltaiques, que mouen quatre motors d'una potència de deu cavalls cadascun.

Ja el passat juliol, l'avió va marcar una fita important en completar un vol de més de 26 hores contínues, en les quals es va mantenir en l'aire gràcies, exclusivament, a l'energia del sol que havia captat de dia, i batia, així, el rècord de duració de vol d'aparells de la seva naturalesa. Ara ha fet un pas encara més endavant.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut