Barcelona

Èxit de públic a La Nit dels Museus dedicada a la memòria i al patrimoni

La nit de dissabte, els museus catalans han obert les portes a partir de les set de la tarda i fins a la una de la matinada, i han organitzat visites teatralitzades, actuacions musicals i tallers per a grans i petits, tot per celebrar el Dia Internacional dels Museus. La setena edició de La Nit dels Museus a Catalunya, que se celebra simultàniament a diverses ciutats europees, amb el lema "Museus i memòria", volia fer redescobrir la memòria individual i col·lectiva de les comunitats a partir del patrimoni i les col·leccions dels museus, que són fonamentals per conservar la memòria històrica.

Actualitzat
Tot i la pluja, hi ha hagut llargues cues a les portes dels museus durant tota la nit, per gaudir no només dels plaers de l'art, sinó també per aprendre de la ciència, tastar algunes delicadeses de xocolata o gaudir de la música i la poesia en emblemàtics edificis museístics on normalment regna el silenci entre l'obra i l'espectador.

A Barcelona, on la iniciativa ha mobilitzat 75.000 persones, s'hi han pogut visitar més d'una cinquantena de museus, també a Lleida, Girona i Tarragona i als museus comarcals i locals de totes les poblacions catalanes. L'oferta, les exposicions interessants, els horaris i també el fet que tot fos gratuït han estat el reclam per a molts curiosos.

El Museu de la Xocolata, el més visitat

Les cues més llargues s'han vist al Museu de la Xocolata, al Born, des de les 7 de la tarda. El Picasso, per la seva banda, ha rebut prop de tres mil persones en sis hores, gairebé la mateixa xifra que l'any anterior. Coincidint amb La Nit dels Museus, el Museu Frederic Marès ha reobert les portes completament remodelat.

Una de les novetats d'aquest any de la jornada nocturna de portes obertes dels museus ha estat La Nit dels Investigadors. Els seus tallers de divulgació científica, conduïts per científics de la Universitat de Barcelona al Centre d'Art Santa Mònica, han obtingut molt d'èxit.

El Museu d'Història de Barcelona (MUHBA), el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), la Fundació Antoni Tàpies i el CosmoCaixa, han estat els altres recintes amb més èxit de la nit.

Activitats fins al 18 de maig

Fins al proper 18 de maig encara s'organitzaran diverses activitats més per celebrar la 33a edició d'aquesta diada cultural.

Es pot trobar tota la informació referent als museus i activitats al lloc web: museus2011.cat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut