Barcelona

Arrenca el Festival de Poesia de Barcelona 2011

Des d'avui i fins al 17 de maig, al XXVII Festival de Poesia de Barcelona s'hi podran veure les millors obres i es comptarà amb la intervenció dels autors més destacats. Des del 1985, la primera edició, l'afluència de públic ha augmentat any rere any.

Actualitzat
El Festival de Poesia de Barcelona se celebra cada any des del 1985 i, enguany, s'hi preveu una afluència notable de públic, ja que el nombre de lectors i interessats en aquest gènere ha augmentat. El  Festival, doncs, que ha vist com el nombre d'assistents creix any rere any, és un reflex del bon moment que experimenta la poesia.

El Festival durarà set dies, fins al 17 de maig, i hi participaran més de 100 autors destacats d'aquest gènere, com ara Juan Gelman, Jerome Rothenberg, Arnaldo Antunes, Luis Alberto de Cuenca i Joan Margarit (entre d'altres). A més, el festival inclourà 40 propostes gratuïtes en més de 30 espais destinats a l'edició.

També hi participen biblioteques i llibreries, que serviran d'espai per a recitar algunes de les obres, i s'hi incorpora una novetat, el Premi Jocs Florals, que ha premiat l'obra "La tempesta" d'Albert Roig.

Avui, 11 de maig, el festival arrenca amb la tradicional Nit de Poesia al Palau de la Música, que comptarà amb la presència d'alguns dels autors destacats, i la cloenda final està prevista pel 17 de maig, amb el recital del poeta Juan Gelman al Teatre Romea.

Destaquem alhora algunes de les novetats poètiques del mercat com "Carants", de Bartomeu Fiol, "El bol del mendicant", de Montserrat Riba, amb el viatge com a manera d'entendre la vida, i finalment, "Prufrock i altres observacions" de T.S. Eliot, una recuperació d'aquesta obra del 1917.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut