El professor i psicòleg nord-americà Howard Gardner
El professor i psicòleg nord-americà Howard Gardner
Oviedo

El psicòleg Howard Gardner obté el Príncep d'Astúries de Ciències Socials 2011

El professor i psicòleg nord-americà Howard Gardner ha estat reconegut amb el Premi Príncep d'Astúries de Ciències Socials 2011, segons ha donat a conèixer el jurat. Aquest any optaven al guardó, 31 candidatures procedents de 17 països.

Actualitzat
Gardner ha centrat les seves investigacions en l'anàlisi de les capacitats cognitives en menors i adults i és qui va formular la teoria de les "intel·ligències múltiples", considerada decisiva per a l'evolució del model educatiu ja que parteix de les potencialitats innates de cada individu.

Entre les candidatures que optaven al guardó enguany, hi havia l'exprimera ministra de Noruega i enviada especial de l'ONU contra el canvi climàtic des de 2007, Gro Harlem; els economistes nord-americans Jeffrey Sachs, Philip Kotler i Elinor Ostrom; l'assagista portuguès Eduardo Lourenço, i la psicoanalista alemanya Margarete Mitscherlich.

L'any passat el Príncep d'Astúries de Ciències Socials el van rebre l'equip d'arqueòlegs dels guerrers i cavalls de Terracota de Xian, a la Xina.


Anar al contingut