El Coliseum de Roma també quedaria destruït, segons la profecia.
El Coliseum de Roma també quedaria destruït, segons la profecia.
Roma

Els romans fugen de la ciutat eterna per una profecia que alerta que un terratrèmol la destruirà

Els carrers de la ciutat de Roma s'han buidat arran d'una profecia que des de fa mesos corre per internet que diu que un terratrèmol destruirà la ciutat eterna l'11 de maig del 2011. Malgrat que experts i sismòlegs han assegurat que les prediccions són falses, molts ciutadans han decidit abandonar la ciutat. Les autoritats, per la seva banda, han hagut d'emetre missatges per tranquil·litzar la població.

Actualitzat
En les últimes setmanes ha corregut per internet i en alguns mitjans de comunicació italians una suposada profecia de l'astrònom aficionat i sismòleg autodidacta italià Raffaele Bendandi (Faenza, 1893 - 1979) que assegura que un sisme de gran intensitat destruirà Roma l'11 de maig del 2011, el Coliseum inclòs i fins i tot la basílica de Sant Pere.

La psicosi s'ha estès com la pólvora i molts romans han decidit abandonar la ciutat i passar el dia en cases rurals als afores, en parcs a l'aire lliure o, senzillament, a molts quilòmetres de distància. Els mitjans locals asseguren també que almenys un 15% dels empleats públics han demanat festa.

Davant la situació creada, l'Ajuntament ha posat a disposició dels ciutadans una centraleta telefònica, per tranquil·litzar la població i oferir tot tipus d'informació.

Destacats experts i sismòlegs han assegurat que aquestes prediccions són falses, mentre que Paola Lagorio, la presidenta de l'Associació La Bendandiana, que recull el llegat de Raffaele Bendandi, assegura que la història del terratrèmol de l'11 de maig de 2011 "és un frau". I afegeix: "És una notícia totalment inventada, obra d'algú que sap que l'única persona creïble a Itàlia per a una previsió d'aquest tipus és Bendandi. Atribuïda a ell, es torna creïble", ha denunciat Paola Lagorio en un programa a la RAI. Segons Lagorio, les úniques previsions sísmiques que va fer Bendandi són per al 6 d'abril de 2521, data en què, segons els seus estudis, la situació planetària pot causar tremolors de gran intensitat a la Terra. La mateixa situació es tornaria repetir l'any 2721, segons el sismòleg autodidacta.

Davant la gran alarma creada, l'associació de consumidors Codacons ha presentat una denúncia davant la fiscalia de Roma per un suposat "delicte d'abús de la credulitat popular" i ha demanat investigar "tothom qui ha alimentat de qualsevol manera i difós la notícia del terratrèmol". L'associació considera que la predicció no té "fonament científic, que crea alarma entre molts romans, i contribueix a crear pors i ànsies totalment injustificades".
Anar al contingut