El primer ministre, Naoto Kan, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
El primer ministre, Naoto Kan, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Tòquio

Naoto Kan anuncia que no cobrarà el sou de primer ministre mentre duri la crisi nuclear

El primer ministre del Japó, Naoto Kan, ha anunciat que renuncia al sou que percep per aquest càrrec mentre duri la crisi de la central nuclear de Fukushima, desencadenada arran del terratrèmol i el posterior tsunami que va afectar el país l'11 de març passat. Kan ha explicat que deixarà de percebre també les primes. Tot i això, sí que cobrarà el sou en concepte de parlamentari.

Actualitzat
"Com la companyia elèctrica Tokio Electric Power (TEPCO), el govern té una gran responsabilitat en aquesta crisi", ha assegurat el primer ministre nipó per justificar la seva decisió, l'anunci de la qual arriba el mateix dia que TEPCO hagi demanat oficialment ajuda econòmica a l'executiu per fer front a les indemnitzacions milionàries que preveu haver de pagar als afectats.

La companyia que gestiona Fukushima ha sol·licitat l'ajut després d'haver retallat els salaris. Concretament, els membres del consell d'administració han reduït a la meitat les seves retribucions. Pel que fa a la resta de treballadors, la tisorada ha estat d'entre un 20% i un 25%.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut