Barcelona

Propostes alternatives a les retallades sanitàries escalfen la campanya

El PSC planteja alternatives de retallades per no perjudicar l'atenció sanitària. Proposen que es tanqui el circuit de velocitat de Montmeló en comptes de quiròfans. Algunes formacions ja ho han qualificat de ridícul, alhora que el debat s'escalfa amb la votació de demà al Congrés de Diputats sobre el pagament a la Generalitat del fons de competitivitat.

Actualitzat
El PSC planteja alternatives de retallades perquè no afectin els serveis socials. Els socialistes catalans proposen tancar el circuit de velocitat de Montmeló, on justament d'aquí dues setmanes es fa el Gran Premi de Fórmula 1. Lluís Miquel Pérez és dirigent del PSC: "Jo li deia al conseller: 'Tenim un magnífic circuit de Fórmula 1 allà a Barcelona. Escolti, tanquin el circuit i no cal que tanquem ni hospitals, ni quiròfans, ni residències'. Perquè un govern ha de tenir molt clar què és el prioritari. I el que és prioritari són els serveis de cara a les persones, no els cotxes de Fórmula 1".

Des de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida ja escalfa motors per la votació de demà al Congrés sobre el fons de competitivitat, i veu que el PSC es quedarà al marge de defensar els interessos de Catalunya: "No veig clar, sincerament, que el PSC s'hi sumi. Tant de bo m'equivoqui. Tant de bo per primera vegada a la història el PSC deixi de banda el seu no lligam, sinó supeditació, als interessos del PSOE, i voti al costat dels interessos de Catalunya. Però no hi acabo de ser prou optimista".

Sobre aquesta qüestió, Joan Ridao, d'Esquerra Republicana, creu que Convergència i Unió fa electoralisme caient en les mateixes actituds de quan es negociava l'Estatut: "Tenim un govern com el de Convergència i Unió que l'únic que l'interessa és incomodar políticament un PSC que no defensa Catalunya. I amb això estem reproduint el mateix error que tots plegats vàrem cometre a l'hora de defensar l'Estatut".

I la presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, troba ridícula la proposta del PSC sobre el circuit de Montmeló per evitar retallades socials: "El PSC va tan perdut que no saben quines propostes alternatives fer. Si per reduir 2.500 milions, que és el que s'ha de fer, s'ha de tancar el circuit de Montmeló, amb això no en tenim ni per començar".

I Joan Herrera, d'Iniciativa per Catalunya, recorda que si el govern espanyol paga aquest any els 1.400 milions del fons de competitivitat, encara faltaran recursos per complir l'objectiu de dèficit: "La coherència l'hem de demanar a tots. Al PSC exigint a Madrid que pagui. I als diputats CiU fent que a Madrid deixin de fer regals fiscals a les grans fortunes, que també afecten les finances del govern de la Generalitat".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut