Barcelona

Creix un 32% la xifra de persones que fan les proves d'accés a la universitat per a majors de 45 anys

Les proves d'accés a la universitat per a més grans de 25 i de 45 anys han començat aquest dissabte. Enguany s'hi han inscrit més persones que l'any passat, concretament 5.121, un 6% més de matriculats que el 2010. És especialment significatiu l'augment en els majors de 45 anys, un 32% superior. Aquesta tendència a l'alça en aquest grup d'edat es pot explicar per la necessitat de millorar la formació, per tenir més opcions laborals o, senzillament, per augmentar coneixements. Els exàmens generals es faran dissabte, 7 de maig, per als majors de 25 i 45 anys, i l'examen de fase específica es farà el dissabte 14 de maig.

Actualitzat
Aquest any, 4.457 persones faran la prova per a més grans de 25 anys, un 3% més respecte a l'any passat. Les proves per als més grans de 25 consten de dues fases.

La fase comuna de les proves està integrada per 4 exàmens (comentari de text, llengua castellana, llengua catalana i llengua estrangera). A la fase específica els aspirants s'examinen només de dues matèries vinculades a l'opció d'accés triada (arts i humanitats, ciències, ciències de la salut, ciències socials i jurídiques o enginyeria i arquitectura).

A les aules universitàries el docent no és sempre el més gran


Enguany, 586 persones s'han matriculat a les proves de més grans de 45 anys, cosa que representa un 32% més que l'any passat.

Aquest majors de 45 anys han de fer 3 exàmens (comentari de text, llengua catalana i llengua castellana) i, si els superen, han de passar una entrevista personal a la universitat a la qual aspiren a entrar.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut