Golf

Mor als 54 anys el campió de golf Severiano Ballesteros a la seva casa de Pedrenya, a Cantàbria

Marxa el golfista europeu més important de tots els temps. Severiano Ballesteros ha mort als 54 anys a la seva casa de Pedrenya, a Cantàbria. Ballesteros havia recaigut del tumor cerebral que li havien detectat el 2008. El de Pedrenya, que els últims anys de la seva carrera va tenir molts problemes d'esquena, que no li permetien competir en condicions, va retirar-se el 2007. Un any més tard, se li va diagnosticar un tumor cerebral. Després de diverses operacions, la seva situació es va estabilitzar però, en les últimes hores, el seu estat de salut havia tornat a empitjorar. Finalment, ha mort al seu domicili particular com a conseqüència d'una insuficiència respiratòria.

Actualitzat
Severiano Ballesteros ha mort aquesta matinada a la seva casa de Pedrenya als 54 anys, després d'haver lluitat durant els últims dos anys i mig contra un tumor cerebral. La seva família ha difós un comunicat en el qual confirma la seva mort "a la casa de Pedrenya a les 02.10 hores a conseqüència d'una insuficiència respiratòria". En el comunicat també s'afegeix: "La família agraeix totes les mostres de suport i afecte que es vénen rebent des que Seve va ingressar el 6 d'octubre del 2008 a l'Hospital Universitari la Pau de Madrid", i conclou: "Al mateix temps preguem respecte a la intimitat en moments tan dolorosos".

Ballesteros havia posat fi a la seva carrera el 2007, incapaç de superar el dolor crònic d'esquena i de recuperar el nivell de joc que l'havia fet mundialment famós en els anys vuitanta i noranta. L'octubre del 2008 se li va detectar un tumor cerebral que el va obligar a passar quatre vegades pel quiròfan. L'aclamat golfista es va poder recuperar inicialment i incorporar-se a la vida pública, que no esportiva. Però amb el pas dels mesos, les seves aparicions públiques es van anar reduint progressivament i es va recloure a la seva casa de Pedrenya. En les últimes setmanes, la seva salut s'havia anat deteriorant progressivament i, de fet, la seva família ja va avançar ahir que el seu estat era crític.

A Terrassa, on s'està disputant l'Open d'Espanya de golf, els golfistes participen amb un crespó negre. A tres quarts de tres de la tarda es farà un minut de silenci en memòria de Severiano Ballesteros. El Govern de Cantàbria té previst decretar en les pròximes hores dol oficial per la mort de Seve Ballesteros

Una llegenda del golf

Severiano Ballesteros era un autèntic mite del golf, amb 94 títols aconseguits durant la seva carrera esportiva. En destaquen tres Opens britànics i dos Masters d'Augusta. Va guanyar la Ryder Cup en sis ocasions com a jugador i també, en una, com a capità. També va guanyar cinc vegades el campionat del món Match Play.

Ballesteros semblava cridat a ser una llegenda del golf gairebé des que va néixer. Els seus tres germans eren cadis. Això, afegit a unes qualitats innates per a aquest esport, va impulsar ràpidament la carrera de Seve sobre el green. Amb 10 anys va disputar el seu primer torneig i amb només 16 es va convertir en professional. Era l'any 1974. Ben aviat va arribar el primer gran cop d'efecte, el 1976, quan va quedar segon en l'Open Britànic després de liderar-lo durant els primers tres dies.

Amb 20 anys, Seve ja havia guanyat tornejos a tots els continents i la seva fama no parava de créixer. L'esclat definitiu, però, arribaria el 1979, quan es va adjudicar l'Open Britànic, que tres anys abans se li havia escapat. Era el guanyador més jove de la història. Un any més tard hi afegiria un altre Grand Slam, el Masters d'Augusta. El cantàbric va ser el primer golfista europeu a vestir la clàssica jaqueta verda. El 1983 se la va tornar a posar, i es va convertir en el número u del golf mundial. Un palmarès que encara es va enriquir amb dos Opens britànics més, els anys 1984 i 1988. Juntament amb els cinc mundials Match Play que va guanyar, són les joies de la corona del seu currículum, que compta amb 94 títols.

Els èxits, però, no li van arribar només de forma individual. Va guanyar tres vegades la Ryder Cup, i una més, la del 1997, com a capità de l'equip europeu. Seve va contribuir a fer gran el duel golfístic entre Europa i els Estats Units. Amb problemes a l'esquena, el declivi va començar a finals del noranta, i, finalment, el 16 de juliol del 2007, anunciava la retirada definitiva.

El seu llegat ens deixa cops magistrals com aquests, i, sobretot, el mèrit d'haver fet popular un esport que, abans d'ell, només coneixia una minoria.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut