Barcelona

La comunitat educativa fa públic un manifest contra les retallades i en favor de l'escola pública

Una desena d'entitats de la comunitat educativa han fet públic un manifest en defensa de l'escola pública i en contra de les retallades. Reclamen al govern que s'assegui a negociar una sèrie de mesures per mantenir la qualitat de l'ensenyament.

Actualitzat
Associacions de pares, d'estudiants, els sindicats USTEC·STEs, CCOO i UGT, i moviments de renovació pedagògica s'han unit per demanar la retirada de les retallades anunciades en l'ensenyament públic, en una carta dirigida al president de la Generalitat, Artur Mas.

Representants d'onze entitats de la comunitat educativa han informat en roda de premsa a Barcelona de la missiva enviada aquest dijous mateix a Mas i també a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, en què expressen la seva "preocupació i malestar" per algunes de les mesures de retallades anunciades.

També sol·liciten una trobada amb el president català "al més aviat possible" per poder analitzar "en profunditat" les retallades, entre les quals la sisena hora en la Primària, que les associacions de pares i mares Fapac i Fapaes han rebutjat.

Reclamen, a més, que s'augmenti la inversió en educació al 6% del producte interior brut, com un factor "clau" perquè Catalunya pugui sortir de l'actual crisi econòmica.

La unitat del manifest es trenca quan parlen de la sisena hora: mentre que els sindicats de professors estan d'acord a suprimir-la, les associacions de pares i els moviments de renovació pedagògica critiquen que es posi fi a una mesura de la qual encara no se n'ha fet una valoració seriosa i que l'escola concertada seguirà oferint.

Anar al contingut