El fiscal general dels Estats Units, Eric Holder (Foto: Reuters)
El fiscal general dels Estats Units, Eric Holder (Foto: Reuters)
Washington

Els EUA qualifiquen la mort de Bin Laden d'"acte de legítima defensa nacional"

El fiscal general dels Estats Units, Eric Holder, ha defensat la legalitat de l'operació militar en què va morir Ossama Bin Laden afirmant que va ser una acció de "legítima defensa nacional". En una compareixença al Senat, Holder ha defensat com a "legal i apropiada" l'operació militar en què va morir d'Osama Bin Laden diumenge passat, ja que es tractava d'"un comandament enemic en el camp de batalla". Segons Holder, "si s'hagués rendit, o intentat rendir-se, crec que òbviament ho hauríem d'haver acceptat, però no hi havia indicis que Bin Laden es volgués rendir, de manera que l'assassinat va ser totalment apropiat".

Actualitzat
Holder ha remarcat que Bin Laden era el líder de la xarxa terrorista Al-Qaeda que va dirigir els atacs de l'11 de setembre, per la qual cosa "la seva mort està justificada com un acte de defensa nacional". "Es tractava d'una missió de captura o mort".

Holder ha declarat sentir-se "orgullós" del comando nord-americà que va realitzar l'operació i ha explicat que l'objectiu de la missió era "minimitzar" el nombre de baixes entre les persones que estaven a l'edifici. Així mateix, ha reconegut que és un "moment difícil" per als Estats Units després de la mort de Bin Laden. "Encara que crec que estarem molt més segurs després de la seva mort, a curt termini crec que tenim motius seriosos per estar preocupats i hem d'estar preparats per respondre-hi".
Anar al contingut