Els treballadors dels hospitals de Bellvitge i Vall d'Hebron han tallat la B-20 i la C-31. (Foto: EFE)
Treballadors dels hospitals de Bellvitge i Vall d'Hebron en una maniofestació. (Foto: EFE)
Barcelona

Mestres i treballadors sanitaris tornen a sortir al carrer contra les retallades del govern

Els treballadors de bona part dels hospitals de Catalunya han tornat a sortir al carrer, un dimecres més, per protestar contra la retallada prevista per la Generalitat al sector. La majoria de concentracions han començat a les portes dels hospitals, però han acabat amb talls de trànsit. Els mestres també s'han afegit a les protestes contra les retallades pressupostàries. Han tallat el trànsit davant la seu del Departament d'Ensenyament i s'han concentrat de davant nombrosos centres educatius públics de Catalunya.

Actualitzat
Representants dels sindicats USTEC, Comissions Obreres (CCOO) i la UGT de Catalunya han tallat la Via Augusta de Barcelona, a l'altura del Departament d'Ensenyament, on participaven en l'última reunió negociadora. Amb aquest acte han volgut denunciar les retallades de personal que, segons diuen, es produiran en els centres educatius públics de Catalunya el curs vinent.

Els sindicats aposten per continuar la negociació per concretar "bé" els números relatius a les plantilles dels centres escolars i per lluitar contra el fracàs escolar.

Mentre duren les negociacions, convocaran els docents de Catalunya a protestar cada dimecres al carrer, com ja ho fan els treballadors del sector sanitari des de fa diverses setmanes.

Aquest dimecres ho han tornat a fer. A Barcelona, per exemple, els treballadors de l'Hospital de la Vall d'Hebron han tornat a ocupar la ronda de Dalt. I a la sortida de Barcelona, la C-31 s'ha tornat a veure afectada per la mobilització del personal de l'Hospital de Bellvitge, que han tallat l'autovia durant uns 20 minuts. "Nosaltres ens seguim manifestant". Amb les eleccions, es "farà una petita parada", però les retallades tornaran". De fet, ja "les estem patint", ha explicat una treballadora d'aquest centre hospitalari.

Els treballadors de l'Hospital del Mar també s'han tornat a concentrar a les portes del centre, però aquest cop han decidit no tallar la circulació de la ronda Litoral.

A mestres i professionals es preveu que també s'hi sumin els funcionaris públics, als quals CCOO i UGT han animat a concentrar-se, tots junts, davant dels ajuntaments de les ciutats petites o mitjanes amb l'eslògan "'No' a les retallades" .

Anar al contingut