Barcelona

L'Hospital de Bellvitge aplica una nova tècnica que redueix l'estómac sense extirpar-ne una part

Una tècnica pionera a nivell mundial, desenvolupada per l'Hospital de Bellvitge, permet reduir riscos en les operacions d'obesitat mòrbida. La tècnica es diu laparoscòpia gàstrica i ja s'ha aplicat a una vintena de pacients. En mig any, han perdut la meitat del pes. Es tracta de plegar la paret de l'estómac sobre si mateixa per reduir un 20% la seva capacitat. Això evita haver d'extirpar-ne una part i, per tant, haver de fer cap sutura. Com que no és una intervenció tan agressiva, el risc postoperatori es redueix, i el dolor també.

Actualitzat
L'Hospital de Bellvitge (Barcelona) ha començat a incorporar una nova tècnica en les operacions d'estómac que és menys agressiva per al pacient i en millora i n'abreuja la recuperació. A part de l'Hospital de Bellvitge només hi ha tres hospitals d'Europa que practiquin aquesta operació, però ja fa anys que es va iniciar als Emirats Àrabs i al Brasil.

Fins ara, l'operació consistia a fer una incisió vertical a l'estómac i, posteriorment, tancar-la amb grapes. Per contra, la nova tècnica es basa a plegar la paret de l'estómac endins mitjançant la cirurgia laparoscòpica i subjectar aquests plecs amb punts de sutura.

Aquesta tècnica, més laboriosa, redueix les complicacions durant les operacions, fruit d'hemorràgies i fuites de contingut intestinal que poden provocar, fins i tot, la mort del pacient, i disminueixen el 20% el temps d'ingrés per a la recuperació.

Esperanza Caballero, fa tres setmanes, va ser la primera pacient a la qual li van aplicar aquesta tècnica sense que ella ho sabés. A patir d'aquest cas, l'hospital introduirà la tècnica en aquest tipus d'intervencions.

Durant aquests dos primers dies de maig se celebrarà un curs d'aprenentatge d'aquesta tècnica a l'Hospital de Bellvitge dirigit a una cinquantena de cirurgians especialistes de tot el món.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut