Washington / Islamabad

Una prova d'ADN confirma la mort d'Ossama bin Laden

Fonts oficials nord-americanes asseguren que una prova d'ADN confirma la mort d'Ossama bin Laden, així com també ho confirmen les proves de reconeixement facial que li han fet. El líder d'Al-Qaeda hauria mort d'un tret al cap a l'interior d'un xalet fortificat a unes dues hores d'Islamabad, la capital pakistanesa, en una operació de les forces especials dels Estats Units. Diversos mitjans de comunicació nord-americans han començat a difondre imatges de l'interior de la casa on vivia. Durant els últims anys, diverses informacions apuntaven que el líder d'Al-Qaeda podia estar amagat a les muntanyes frontereres entre l'Afganistan i el Pakistan.

Actualitzat
Les anàlisis genètiques realitzades al cos sense vida de Bin Laden confirmen de manera "bastant fiable" la identitat del mort, segons ha indicat una font oficial del govern sota condició d'anonimat.

La Casa Blanca ha decidit no difondre la imatge del cadàver de Bin Laden per evitar contribuir a la iconografia del martirologi dels terroristes i que sigui utilitzada com una "eina de reclutament" que alimenti les "pàgines web islamistes".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut