Pakistan

Un tuitaire narra la mort del seu veí Bin Laden sense saber-ho

Un consultor informàtic pakistanès s'ha convertit sense saber-ho en el narrador de la mort de l'enemic número u dels Estats Units, Ossama bin Laden. Un relat que Sohaib Athar, conegut al Twitter com a @ReallyVirtual, començava amb el tuit: "Hi ha un helicòpter suspès a l'aire a Abbottabad a la una de la matinada. És insòlit". I és que Athar vivia a només dos quilòmetres del líder d'Al-Qaeda, a la ciutat pakistanesa d'Abbottabad. Al cap de poques hores, el seu nom al Twitter s'ha convertit en "trending topic" i la suma de seguidors al seu perfil s'ha disparat durant unes hores. Davant l'allau de mitjans i persones que han volgut posar-s'hi en contacte, Athar ha sentenciat: "Bin Laden és mort. Jo no l'he matat. Sisplau, deixeu-me dormir, ara".

Actualitzat
"Hi ha un helicòpter suspès a l'aire a Abbottabad a la una de la matinada. És insòlit", diu des del seu Twitter Sohaib Athar. "Vés-te'n, helicòpter, abans que tregui el meu matamosques gegant". Poc després, tuitejava "un 'boom' ha fet tremolar els vidres de les finestres aquí a Abbottabad. Espero que no sigui l'inici de res lleig". I hi afegia: "L'helicòpter/OVNI ha estat abatut a la zona de Bilial Town i s'ha informat d'un foc. Hi ha qui diu que podria tractar-se d'una nau no tripulada".

Poc després aquest veí d'una zona residencial molt tranquil·la d'Abbottabad afegia: "La gent diu que no ha estat cap errada tècnica i que ha estat abatut a trets", i explicava que hi havia almenys dos helicòpters, un dels quals s'ha estavellat. @ReallyVirtual, que desconeixia totalment que era veí del considerat cervell dels atemptats dels Estats Units, també informava els seus seguidors: "Segons un taxista, la policia ha acordonat la zona on ha caigut l'helicòpter i va casa per casa per escorcollar-les".

Set hores més tard, i després de l'anunci que el president nord-americà estava a punt de fer una compareixença urgent davant les càmeres de televisió, Athar començava a adonar-se que havia passat alguna cosa transcendental al costat de casa seva. Aleshores començaven les primeres piulades que la caiguda de l'helicòpter a Abbottabad i el discurs urgent d'Obama "estan relacionats" i que "Ossama bin Laden ha mort a Abbottabad". "Per Déu, ara m'he convertit en qui ha relatat en directe l'atac contra Ossama sense saber-ho", tuitejava @ReallyVirtual.

Milers de seguidors en poques hores

Poques hores després, @ReallyVirtual esdevenia "trending topic" i la suma de seguidors al seu perfil es disparava per segons. A tall d'exemple, a dos quarts d'una @ReallyVirtual en tenia 21.100; a tres quarts, 21.700; a les 12.50, ja en sumaven 22.354, i a la una del migdia, 22.987.

Tot i això, cap a quarts de tres del migdia el nombre de seguidors del "reporter per accident" ha baixat fins als 2.111. Previsiblement, Athar n'ha bloquejat la resta.

"Bin Laden és mort. Jo no l'he matat. Sisplau, deixeu-me dormir, ara"

Davant l'allau de mitjans que han volgut posar-s'hi en contacte, aquest consultor informàtic ha dit de la seva plataforma que no podia atendre els milers de peticions de manera individual. I és que, segons ha recordat: "Només sóc un tuitaire. El que passa és que aquí no hi ha gaires usuaris de Twitter a Abbottabad. Aquí són més de Facebook". Ja cansat que no el deixessin dormir, @ReallyVirtual ha piulat: "Bin Laden és mort. Jo no l'he matat. Sisplau, deixeu-me dormir, ara".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut