Washington/Berlín/Londres

Diversos mitjans donen per mort el president dels EUA en confondre "Obama" i "Ossama"

Diversos mitjans de comunicació dels EUA i d'arreu del món, com ara Fox TV, Channel 5 o la britànica BBC, empesos per la urgència del moment, han arribat a anunciar la mort del president dels EUA, en confondre el cognom del president dels EUA, "Obama", amb "Ossama", el nom del líder de la xarxa terrorista Al-Qaeda. La similitud dels dos noms també ha jugat una mala passada al portaveu de Merkel, que ha tuitejat en una primera reacció l'anunci d'Obama de la mort de Bin Laden però confonent-los.

Actualitzat
La pressa per difondre la notícia de la mort de Bin Laden i la similitud entre el nom del líder d'Al-Qaeda i el cognom del president dels EUA ha provocat que diversos mitjans de comunicació anunciessin la mort d'Obama en comptes de la d'Ossama (bin Laden).

Els usuaris han captat ràpidament aquestes relliscades i han difós imatges fent notar l'error. En aquest sentit, als EUA la cadena de televisió ultraconservadora del magnat Rupert Murdoch, Fox TV, fortament enfrontada a l'administració demòcrata, ha anunciat per error la mort d'Obama, tal com s'ha pogut capturar.

D'altra banda, la britànica BBC també ha caigut al mateix parany, com es pot observar aquí, tot i que ràpidament en tots dos casos els mitjans de comunicació han esmenat l'error.

Fins i tot la cadena de televisió Channel 5 ha arribat a locutar la mort d'Obama, tal com es pot observar en aquest vídeo que un usuari ha capturat i ha penjat al YouTube:



El #fail del portaveu de Merkel

L'ús del Twitter i la immediatesa que permet a l'hora de reaccionar a les informacions ha provocat el que en aquesta xarxa social es coneix com un #fail, una errada. El portaveu del govern de la cancellera Angela Merkel, Steffen Seibert, en una primera reacció a la mort d'Ossama bin Laden, s'ha equivocat a l'hora d'escriure el nom del líder d'Al-Qaeda i ha escrit:

"Obama és responsable de la mort de milers d'innocents i ha ultratjat els principis de l'islam i de totes les religions". El portaveu, que poc després s'ha adonat de l'error, ha esborrat aquest missatge del seu compte.

Però per quan ho ha fet, l'error ja havia estat reenviat, retuitejat per altres usuaris de Twitter seguidors seus, de manera que encara continua circulant per la xarxa.

Les reaccions dels usuaris van des dels que es burlen sense pietat del seu error, i han qualificat el seu missatge del "més exitós del seu historial", fins als que ho han entès com un equivocació pròpia de les circumstàncies.

Tot i això, cal dir que no és la primera vegada que Seibert pateix les conseqüències negatives de l'ús del Twitter en la seva tasca com a portaveu de Merkel. Fa uns mesos, ja va merèixer les crítiques dels periodistes acreditats, per haver difós la propera visita de Merkel a Washington abans al Twitter que per la ronda oficial de portaveus o per qualsevol altra via reglamentària.
Anar al contingut