Twitter de l'excap de gabinet de l'exsecretari de Defensa dels Estats Units Donald Rumsfeld, Keith Urbahn
Keith Urbahn enviava aquest tuit: "Em diu una persona de bona reputació que han matat Bin Laden".
Estats Units/ Marta Carnicé

Twitter rebenta la notícia de la mort de Bin Laden a Obama

Una vegada més les xarxes socials, i especialment Twitter, han tornat a avançar-se i a ser capdavanteres a l'hora de difondre ràpidament una notícia de rellevància mundial. En aquest cas, sobre la mort d'Ossama bin Laden, l'home més buscat pels Estats Units des dels atemptats de l'11 de setembre del 2001. Quan el president nord-americà, Barack Obama, encara escrivia el discurs sobre l'anunci de la mort del líder i creador d'Al-Qaeda, l'excap de gabinet de l'exsecretari de Defensa Donald Rumsfeld ha enviat un tuit dient que sabia que Bin Laden havia mort. La notícia ha corregut com la pólvora per la xarxa fins al punt que quan el president ha comparegut per fer-ne l'anunci oficial tothom ja ho sabia.

Actualitzat
El cap de comunicació de la Casa Blanca, Dan Pfeiffer, anunciava a les 21.45 hores que el president Barack Obama dirigiria un discurs televisat a tota la nació a les 22.30 hores, a dos quarts de cinc de la matinada aquí, però no s'informava del seu contingut. Amb tot, periodistes i comentaristes nord-americans destacats rebien un correu electrònic que advertia: "Poseu-vos a treballar".

Tot aquest protocol i secretisme portaven a pensar que es tractava d'una qüestió rellevant. Però el secret ha durat ben poc. I és que la notícia ja corria per Twitter abans de la compareixença oficial del mateix Obama. Segons el diari "The New York Times", que s'ha fet ressò de com s'han donat a conèixer els fets, Obama estava ultimant el discurs, que escrivia ell mateix, segons fonts de la Casa Blanca, quan l'excap de gabinet de l'exsecretari de Defensa dels Estats Units Donald Rumsfeld, Keith Urbahn, enviava aquest tuit: "Em diu una persona de bona reputació que han matat Bin Laden". De tota manera, afegia immediatament: "No sé si és cert, preguem perquè ho sigui".

Poc després, fonts de la Casa Blanca i del Pentàgon ja començaven a filtrar-ho. Les principals cadenes de televisió interrompien la seva programació per fer un especial sobre la mort del terrorista més buscat del món i parlaven de fonts anònimes. Finalment, Obama ha comparegut a dos quarts i cinc de dotze de la matinada per confirmar la notícia.
Anar al contingut